cookie-og-privatlivspolitik
Den svenske klimaaktivist Greta Thunberg siger til AFP, at det kommende internationale klimatopmøde COP26 ikke vil medføre "store forandringer". (Arkivfoto).
Den svenske klimaaktivist Greta Thunberg siger til AFP, at det kommende internationale klimatopmøde COP26 ikke vil medføre "store forandringer". (Arkivfoto).
Foto: Miguel Medina/Ritzau Scanpix

Udland

Thunberg om klimatopmøde: Medfører ikke store forandringer

Berømt klimaaktivist håber, at verden vil indse den eksistentielle krise og handle derefter på COP26.
16. oktober 2021 kl. 20:27 Af Ritzau

Det er usandsynligt, at det kommende internationale klimatopmøde COP26 vil føre til "store forandringer". Det mener den berømte svenske klimaaktivist Greta Thunberg.

- Som det er nu, vil dette COP ikke føre til til nogen store forandringer. Vi bliver nødt til fortsat at presse på, siger hun til nyhedsbureauet AFP ved en klimakoncert i Stockholm lørdag.

- Mit håb er selvfølgelig, at vi pludselig indser, at vi står over for en eksistentiel krise og handler derefter.

COP26 afholdes fra 31. oktober til 12. november og vil foregå i Glasgow i Skotland.

Coronapandemien medførte, at topmødet blev udsat et år, og det er nu, at der skal gøres status efter Parisaftalen fra 2015. Der er udbredte forventninger om, at verdens lande vil øge klimaindsatsen.

Annonce

Thunberg siger samtidig til AFP, at internationale topmøder som COP26 "har et potentiale til at ændre tingene, fordi de samler så mange mennesker".

Til lørdagens koncert gik Thunberg på scenen og sang og dansede til hittet "Never Gonna Give You Up" af den britiske sanger Rick Astley.

Til AFP understreger hun samtidig behovet for at "skifte fokus fra at forsøge at skabe smuthuller" til "faktisk at redde planeten".

Klimatopmødet i Glasgow er den 26. i rækken af årlige FN-klimakonferencer.

Her ventes ledere fra det meste af verden at deltage for at blive enige om at skærpe indsatsen mod udslip af CO2. Blandt dem er statsminister Mette Frederiksen (S).

Annonce

Storbritannien er vært, og forud for topmødet har prins William rettet kritik i et interview med BBC.

Her har han blandt andet advaret verdensledere på COP26 mod "smart tale, smarte ord, men for lidt handling".

Prinsens farmor, dronning Elizabeth, har også rettet kritik. Det skete, da hun torsdag var i Cardiff i Wales for at åbne det lokale parlament.

Her blev en samtale mellem dronningen, prins Charles' hustru, Camilla, og Elin Jones, formand for parlamentet i Cardiff, fanget af en mikrofon ifølge avisen The Times.

- Det er dog usædvanligt, er det ikke? Jeg har hørt alt om COP26. Men jeg ved stadig ikke, hvem der kommer, sagde dronningen.

Annonce

- Vi ved kun, hvem der ikke kommer. Det er meget irriterende, når de taler, men ikke gør noget.

The Times skrev fredag, at den britiske premierminister, Boris Johnson, har fået besked om, at Kinas præsident, Xi Jinping, ikke kommer til klimatopmødet. Kina er blandt verdens store CO2-syndere.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE