cookie-og-privatlivspolitik
USA's tidligere vicepræsident Joe Biden ligger foran 19 andre præsidentkandidater i det demokratiske parti, viser en Reuters/Ipsos meningsmåling. Den 76-årige Biden ventes senere på ugen at meddele, at han vil opstille til præsidentvalget.
USA's tidligere vicepræsident Joe Biden ligger foran 19 andre præsidentkandidater i det demokratiske parti, viser en Reuters/Ipsos meningsmåling. Den 76-årige Biden ventes senere på ugen at meddele, at han vil opstille til præsidentvalget.
Foto: Joshua Roberts/Reuters

Udland

Tidligere vicepræsident favorit som amerikansk præsidentkandidat

Den 76-årige Joe Biden ventes senere på ugen at meddele, at han vil opstille til præsidentvalget.
24. april 2019 kl. 12:30

Annonce

USA's tidligere vicepræsident Joe Biden ligger foran 19 andre præsidentkandidater i det demokratiske parti, viser en Reuters/Ipsos meningsmåling.

Den 76-årige Biden, som to gange tidligere har søgt at blive nomineret som sit partis præsidentkandidat, ventes senere på ugen at meddele, at han vil opstille til præsidentvalget.

En kilde tæt på Biden har sagt til nyhedsbureauet AP, at den tidligere demokratiske vicepræsident under Barack Obama torsdag vil iværksætte sin kampagne for at blive USA's næste præsident.

Kilden siger, at Biden inden for kort tid indleder en rundrejse til potentielle vælgere i Iowa, Nevada, New Hampshire, Pennsylvania og South Carolina - alle stater, som anses for vigtige for at kunne slå Trump.

Præsidentvalget finder sted i november næste år. Det anses som meget sandsynligt, at republikaneren Donald Trump vil forsøge at blive genvalgt som præsident.

Inden Biden var Obamas vicepræsident fra 2009 til 2017, havde han en flere årtier lang karriere i Kongressen.

Hans egen opvækst i en arbejderfamilie har gjort ham populær i arbejderkredse.

Med Biden på plakaten tæller de demokratiske udfordrere til præsidentposten nu 20 personer. Blandt dem er seks kvinder, fem farvede politikere og en demokrat, der tilhører et seksuelt mindretal.

En anden demokratisk veteranpolitiker, som står ret stærkt i valgkampens første fase, er den 77-årige Bernie Sanders, som håber at kunne genskabe den energiske valgkamp, som han førte i 2016.

Sanders, der ligger nummer to i meningsmålingerne efter Biden, har indsamlet flere penge end de øvrige kandidater.

Han vil i forhold til 2016 denne gange satse mere på at henvende sig bredt til vælgerne, efter at han i 2016 blev kritiseret for at have været for ensidig ved at satse på hvide mandlige vælgere fra arbejderklassen og middelklassen.

I hans kampagnestab, som tæller 100 personer, er der i dag et flertal af kvinder og 40 procent minoriteter.

Nomineringsvalgkampen er lang og turbulent, og Biden har antydet, at han vil satse på at blive en moderat modvægt mod Sanders' venstreorienterede linje.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce