cookie-og-privatlivspolitik
Hård tone præger optakten til første tv-duel mellem præsident Donald Trump og hans demokratiske udfordrer, Joe Biden, tirsdag. Trump sagde søndag i et tweet, at han vil stille krav om, at Biden bliver testet for doping, mens Biden siger, at præsidenten ikke kan  meget andet end fremsæte personangreb og løgne.
Hård tone præger optakten til første tv-duel mellem præsident Donald Trump og hans demokratiske udfordrer, Joe Biden, tirsdag. Trump sagde søndag i et tweet, at han vil stille krav om, at Biden bliver testet for doping, mens Biden siger, at præsidenten ikke kan meget andet end fremsæte personangreb og løgne.
Foto: Mandel Ngan, Jim Watson/Ritzau Scanpix

Udland

Trump: Biden bør testes for doping før tv-duel

Hård tone præger optakten til første tv-duel mellem Trump og Biden i Ohio tirsdag.
27. september 2020 kl. 21:38 Af Ritzau

Annonce

Præsident Donald Trump sagde søndag i et tweet, at han vil stille krav om, at hans demokratiske rival Joe Biden bliver testet for doping, inden deres første tv-duel tirsdag.

Trump skriver i tweetet, at Bidens optræden i tv-debatter har været så svingende, at det er rimeligt at stille spørgsmålet: Er det ikke kun medicin, som kan forårsage så svingende præstationer?

Trump underbygger ikke sin påstand med nogen form for bevis eller dokumentation.

Udfaldet mod Biden kommer, efter at denne selv havde rettet et hårdt angreb mod Trump tidligere i weekenden.

- Trump ved ikke, hvordan man diskuterer på grundlag af fakta. Han er ikke klog nok, sagde Biden og tilføjede, at Trump "hverken ved meget om udenrigspolitik eller om indenrigspolitik".

- Han ved ikke meget om detaljerne. Derfor bliver det først og fremmest personangreb og løgne, men jeg tror på, at den amerikanske befolkning er ved at have gennemskuet ham, sagde Biden i et interview på tv-stationen MSNBC.

Tirsdagens debat på 90 minutter i Cleveland i Ohio bliver første gang den 77-årige veteranpolitiker kommer til at stå i en politisk duel med den præsident, som han har lovet at få afsat.

Biden og Trump skal efter Cleveland mødes til i alt tre tv-dueller inden præsidentvalget den 3. november.

Nogle af Bidens tilhængere har givet udtryk for, at den tidligere vicepræsident, som er kendt for brølere og fortalelser i politiske taler og meningsudvekslinger, kan blive bragt ud af fatning af den republikanske milliardær.

Trump er også kendt for brølere og fortalelser, og han er langt mere aggressiv end Biden.

Trump forsøgte igen at så tvivl om integriteten af det kommende præsidentvalg, da han lørdag aften lokal tid holdt vælgermøde i den vigtige svingstat Pennsylvania.

Her fortalte han sine tilhængere, at den eneste måde, Demokraterne "kan vinde Pennsylvania på, er ved at snyde med stemmesedlerne".

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce