cookie-og-privatlivspolitik
Omringet af maskebærende direktører fra Ford-selskabet på Ford-fabrikken sagde Donald Trump - uden maske - (til højre), at han havde brugt en maske før, da han ikke blev filmet og fotograferet.
Omringet af maskebærende direktører fra Ford-selskabet på Ford-fabrikken sagde Donald Trump - uden maske - (til højre), at han havde brugt en maske før, da han ikke blev filmet og fotograferet.
Foto: Leah Millis/Reuters

Udland

Trump bar ikke maske ved besøg på bilfabrik trods påbud

På alle Ford-fabrikker i USA skal besøgende bære masker mod coronavirusset. Det fravalgte Trump ved et besøg.
22. maj 2020 kl. 01:25 Af Ritzau

Annonce

USA's præsident, Donald Trump, vakte torsdag opsigt, da han ikke bar maske ved et besøg på en bilfabrik i delstaten Michigan.

Præsidenten rejste torsdag til den vigtige svingstat forud for præsidentvalget til november. Staten er ledet af den demokratiske guvernør Gretchen Whitmer, som Donald Trump har haft flere opgør med.

Her besøgte Trump en af Ford Motors' fabrikker i byen Ypsilanti og valgte ikke at bære en maske under besøget foran kameraerne.

Trump fik en guidet tur rundt på fabrikken, der er blevet beordret til at omlægge produktionen fra biler til ventilatorer og værnemidler i kampen mod coronavirusset.

Til trods for at Ford-selskabet tirsdag gentog, at alle besøgende på fabrikker skal bære masker, havde Donald Trump ingen maske på, da fotografer fulgte ham på fabrikken.

Omringet af maskebærende direktører fra Ford-selskabet sagde Trump, at han havde brugt en maske, da han ikke blev filmet og fotograferet.

- Jeg bar en før. Jeg havde den på i området bagved. Jeg ville ikke give pressen nydelsen af at se det, sagde han til de fremmødte journalister.

Fords administrerende direktør, Bill Ford, blev adspurgt af journalister, om det var acceptabelt ikke at bruge en maske. Han svarede, at "det var op til Trump".

Hertil svarede Trump:

- Helt seriøst, så synes jeg selv, at jeg ser bedre ud med maske på.

Ford har siden hen skrevet i en pressemeddelelse, at Bill Ford havde tilskyndet Trump til at bære en maske, da han ankom. Trump havde imødekommet ønsket i en kort periode, oplyser virksomheden.

Donald Trump har tidligere sagt, at han er begyndt at bruge lægemidlet hydroxyklorokin mod coronavirusset, selv om dets effekt ikke er blevet lægeligt bevist endnu.

Trump vandt i Michigan ved præsidentvalget i 2016 som den første republikaner siden 1998.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce