mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik
Demokraternes topfigur i efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus, Adam Schiff, (foto), er villig til at redigere i notat, som præsident Donald Trump ikke ønsker at frigive. Justitsministeriet mener, at det kan være til skade for den nationale sikkerhed, forklarer Det Hvide Hus.
Demokraternes topfigur i efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus, Adam Schiff, (foto), er villig til at redigere i notat, som præsident Donald Trump ikke ønsker at frigive. Justitsministeriet mener, at det kan være til skade for den nationale sikkerhed, forklarer Det Hvide Hus.
Foto: Scanpix/Win Mcnamee

Udland

Trump blokerer frigivelse af nyt notat om Rusland-sag

USA's præsident afviser at lade offentligheden se notat om Rusland-undersøgelse lavet af demokrater.
10. februar 2018 kl. 02:33

Annonce

USA's præsident, Donald Trump, vil af hensyn til den nationale sikkerhed ikke tillade, at et fortroligt notat om FBI's undersøgelse af russisk indblanding i den amerikanske valgkamp bliver offentliggjort.

Det skriver Reuters.

Notatet er forfattet af demokratiske medlemmer af efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus.

Det Hvide Hus forklarer Trumps beslutning med, at notatet ifølge justitsministeriets vurdering indeholder følsomme oplysninger, som "kan skabe bekymring for den nationale sikkerhed", hvis de kommer frem i lyset.

Efter afvisningen fra Trump siger demokraternes mest indflydelsesrige medlem af efterretningsudvalget, Adam Schiff, at han er villig til sammen med forbundspolitiet, FBI, og justitsministeriet at foretage ændringer i teksten, så notatet kan frigives.

Mandag sagde samtlige medlemmer af efterretningsudvalget god for, at det ti sider lange notat blev frigivet, såfremt Trump ville acceptere det.

De demokratiske medlemmer af udvalget er utilfredse med påstande fremsat i et fire sider langt dokument, som blev offentliggjort forrige fredag.

Dokumentet, som er lavet af de republikanske medlemmer af efterretningsudvalget, indeholder fortrolige oplysninger om FBI's undersøgelse af Ruslands indblanding i valget i 2016.

Offentliggørelsen skete i strid med FBI's anbefalinger og ønske.

Men Donald Trump sagde god for, at det blev frigivet.

Notatet beskriver en række fejl, som Republikanerne mener, der er blevet begået i Rusland-undersøgelsen.

Blandt andet står der, at FBI misbrugte dets overvågningsbeføjelser under en efterforskning af en mulig forbindelse til Rusland i Trumps kampagnestab.

Trump mener, at oplysningerne i notatet fjerner enhver mistanke mod ham.

- Dette notat renser "Trump" fuldstændigt. Men den russiske heksejagt fortsætter og fortsætter, skrev Trump i et tweet sidste lørdag.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN ENEMARK

Børnefamilie valgte… 14. november 2018 kl. 16.03

AF: LINDA SOMMER

Tag ansvar for styrke… 12. november 2018 kl. 01.13

AF: JOHN WENNERWALD

Anoreksi og forældrerollen 11. november 2018 kl. 22.44

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Svindel og humbug 11. november 2018 kl. 00.46

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvor er vi heldige i Guldborgsund 10. november 2018 kl. 16.03

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvorfor skriver I om… 10. november 2018 kl. 13.22

Annonce