cookie-og-privatlivspolitik
Præsident Donald Trump jubler i en række tweets over fredagens overraskende gode jobtal fra det amerikanske arbejdsministerium. (Arkivfoto)
Præsident Donald Trump jubler i en række tweets over fredagens overraskende gode jobtal fra det amerikanske arbejdsministerium. (Arkivfoto)
Foto: Tom Brenner/Reuters

Udland

Trump roser sig selv for flotte jobtal

Trump vil fredag eftermiddag dansk tid holde pressekonference om den nye jobrapport, meddeler han på Twitter.
05. juni 2020 kl. 15:33 Af Ritzau

Annonce

USA's præsident, Donald Trump, roser sig selv i en række beskeder på Twitter fredag, efter at de seneste jobtal fra USA var overraskende gode.

- Virkelig stor jobrapport. Godt gået præsident Trump (for sjov, men sandt), skriver Trump i et tweet, få minutter efter at tallene var offentliggjort.

Her varsler han også en pressekonference klokken 16 dansk tid, hvor han vil tale om de seneste jobtal.

De nye tal fra arbejdsministeriet viser, at der i maj blev skabt 2,5 millioner arbejdspladser i USA uden for landbruget.

Det var en stor overraskelse for økonomerne, der forventede, at otte millioner arbejdspladser ville gå tabt på grund af coronakrisen.

Jobskabelsen betød, at arbejdsløshedsprocenten faldt til 13,3 procent fra 14,7 procent i april. Økonomerne ventede en stigning til i nærheden af 20 procent.

- Det er et kolossalt tal. Det er glædeligt, lad os kalde det, hvad det er. Markedet havde ret! Det er pragtfuldt!, lyder det videre fra præsidenten.

Trump er alvorligt presset af en række problemer på hjemmefronten. Dels er USA præget af de værste uroligheder i årtier, og dels har over 108.000 amerikanere mistet livet, efter at de var smittet med coronavirus.

Præsidenten har fået massiv kritik for sin håndtering af begge de to store kriser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce