cookie-og-privatlivspolitik
Steve Bannon, tidligere toprådgiver for Donald Trump, er en af dem, der skal møde for Repræsentanternes Hus, efter at en komité har udstedt en stævning mod ham. (Arkivfoto)
Steve Bannon, tidligere toprådgiver for Donald Trump, er en af dem, der skal møde for Repræsentanternes Hus, efter at en komité har udstedt en stævning mod ham. (Arkivfoto)
Foto: Andrew Kelly/Reuters

Udland

Trumps topfolk indkaldes som vidner om stormløb mod Kongressen

Tidligere stabschef og tidligere toprådgiver for Donald Trump bedes vidne i efterforskningen af kongresuro.
24. september 2021 kl. 02:11 Af Ritzau

Donald Trumps tidligere stabschef Mark Meadows samt rådgiver Steve Bannon er blevet indkaldt som vidner i Repræsentanternes Hus i forbindelse med efterforskningen af stormløbet på den amerikanske kongres 6. januar.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er Bennie Thompson, der er valgt som repræsentant i delstaten Mississippi, der har indkaldt de to tidligere topfolk som vidner. Han er formand for komitéen, der efterforsker hændelserne omkring stormløbet.

Han har stævnet de to tidligere topfolk. Det er uklart, om de to skal afgive vidneforklaring, indlevere relevant materiale eller begge dele.

Under stormløbet 6. januar trængte et stort antal Trump-tilhængere ind i Kongressen. Det skete i et forsøg på at stoppe den formelle godkendelse af Joe Bidens valgsejr ved præsidentvalget i november.

Annonce

Adskillige politifolk blev kvæstet. Desuden døde en af hjertestop, da demonstranterne tiltvang sig adgang til bygningen ved at smadre døre og vinduer.

At Biden vandt valget er hævet over enhver tvivl. Ikke desto mindre dyrker en del af de republikanske politikere i Kongressen fortsat forestillingen om, at der blev svindlet ved valget.

Lørdag i sidste uge samledes en række demonstranter sig på pladsen foran Kongressen.

Den planlagte demonstration havde i dagene op til fået meget omtale, men da det kom til stykket var det få, der rent faktisk dukkede op.

Inden selve demonstrationen var det forventet, at flere tusinde demonstranter ville melde sin ankomst.

Annonce

Alligevel var det kun mellem 100 og 200 højreekstremister, der dukkede op med bannere og flag for igen at protestere over valgresultatet og vise støtte til de personer, der er blevet tiltalt i forbindelse med uroen 6. januar.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE