cookie-og-privatlivspolitik
Tysklands sundhedsminister, Jens Spahn, deltog på et regeringsmøde onsdag og fik senere på dagen besked om, at han var blevet testet positiv for coronavirus.
Tysklands sundhedsminister, Jens Spahn, deltog på et regeringsmøde onsdag og fik senere på dagen besked om, at han var blevet testet positiv for coronavirus.
Foto: Pool/Reuters

Udland

Tysk sundhedsminister fik positiv test efter regeringsmøde

Tyske ministre skal ikke i karantæne, selv om sundhedsminister Jens Spahn er smittet med coronavirus.
21. oktober 2020 kl. 17:55 Af Ritzau

Annonce

Tysklands sundhedsminister, Jens Spahn, er blevet testet positiv for coronavirus.

Det meddeler det tyske sundhedsministerium onsdag.

Den 40-årige Spahn har indtil videre kun forkølelseslignende symptomer, hedder det i meddelelsen.

Ministeren lader sig nu isolere.

Inden at Spahn fik at vide, at han var smittet, deltog han i et regeringsmøde onsdag.

Men de øvrige ministre behøver ikke at gå i karantæne, siger en regeringstalsmand. Han tilføjer, at der er strikse regler om håndhygiejne og om at bære mundbind og holde afstand til hinanden ved regeringsmøder.

- Det skal sikre, at selv om en person, der senere bliver testet positiv for corona, deltager, vil det ikke være nødvendigt at sende andre eller alle deltagere i karantæne, siger talsmanden ifølge Reuters.

Spahn bar en maske for mund og næse under onsdagens møde.

Han er en central minister i Tysklands indsats mod coronaepidemien. Han har fået ros for sin rolige håndteringen af coronakrisen.

På et tidspunkt blev han set som en mulig afløser for Angela Merkel, der har meddelt, at hun næste år vil træde tilbage som forbundskansler.

I lighed med andre lande i Europa har også Tyskland på det seneste oplevet en stigning i antallet af nye daglige smittetilfælde.

Lørdag blev der registreret 7830 nye tilfælde, hvilket er det hidtil højeste på et døgn. Det viser tal fra det tyske Robert Koch Institut.

Sundhedsministeren har budt de restriktioner velkommen, der er indført i de tyske delstater, der har de højeste smittetal.

Det gælder blandt andet i Bayern i det sydlige Tyskland, herunder alpeområdet Berchtesgadener Land. Denne region blev tirsdag underlagt en nedlukning, som hører til nogle af de skrappeste tiltag, Tyskland hidtil har set.

Skoler og virksomheder er lukket ned, og de 106.000 indbyggere må kun forlade deres hjem, hvis det er nødvendigt for at komme på arbejde eller købe nødvendigheder som mad og medicin.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce