cookie-og-privatlivspolitik
Armin Laschet (tv), som er partileder i Tysklands kristelige demokratiske parti, CDU, siger, at han har inviteret sin bayerske rival, Markus Söder (th),  til et møde mandag. På mødet vil han fremlægge en plan for, hvordan og hvornår det skal afgøres, hvem af de to der skal være kandidat til kanslerposten i den kommende valgkamp.
Armin Laschet (tv), som er partileder i Tysklands kristelige demokratiske parti, CDU, siger, at han har inviteret sin bayerske rival, Markus Söder (th), til et møde mandag. På mødet vil han fremlægge en plan for, hvordan og hvornår det skal afgøres, hvem af de to der skal være kandidat til kanslerposten i den kommende valgkamp.
Foto: Malte Ossowski/Sven Simon/Ritzau Scanpix

Udland

Tyske partier er tæt på afgørelse om kanslerkandidat

Armin Laschet fra Tysklands CDU fremlægger mandag plan over for sin rival Markus Söder om forbundskanslerpost.
19. april 2021 kl. 15:00 Af Ritzau

Armin Laschet, som er partileder i Tysklands kristelige demokratiske parti, CDU, siger, at han har inviteret sin bayerske rival, Markus Söder, til et møde mandag.

På mødet vil han fremlægge en plan for, hvordan og hvornår det skal afgøres, hvem af de to der skal være kandidat til kanslerposten i den kommende valgkamp.

Markus Söder, som leder de konservative kristelige demokrater i CSU i Bayern, sagde tidligere på måneden, at han også er kandidat til at blive tysk forbundskansler.

- Hvis CDU er klar til at støtte mig, så er jeg klar, siger Söder, som søndag udtalte sig til Bild, da han deltog i et møde i Berlin mellem de to konservative kristdemokratiske søsterpartier CDU og CSU.

Dermed erklærede den populære konservative leder i den sydtyske delstat sig for første gang erklæret sig parat til at forsøge at blive forbundskansler Angela Merkels efterfølger ved valget til september.

Annonce

Der er mindre end seks måneder til valget, og de to konservative partier står dårligt på grund af blandt andet håndteringen af coronakrisen. Partiernes parlamentsmedlemmer mødtes derfor i Berlin til drøftelser om den kommende valgkamp og spørgsmålet om en kanslerkandidat.

Den nye partileder i Merkels CDU, den 60-årige Armin Laschet, har hele tiden gjort det klart, at han ønsker at blive forbundskanslerens afløser.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE