cookie-og-privatlivspolitik
Det tyske socialdemokrati, SPD, har lørdag stemt ja til at deltage i en rød-gul-grøn regering med deres gen Olaf Scholz som forbundskansler. Ved en partikongres har 98,8 procent stemt for en regering med FDP og De Grønne, skriver dpa.
Det tyske socialdemokrati, SPD, har lørdag stemt ja til at deltage i en rød-gul-grøn regering med deres gen Olaf Scholz som forbundskansler. Ved en partikongres har 98,8 procent stemt for en regering med FDP og De Grønne, skriver dpa.
Foto: Janine Schmitz/Ritzau Scanpix

Udland

Tyske socialdemokrater godkender koalitionsregering

Ved en partikongres i SPD har 98,8 procent stemt for en regering med FDP og De Grønne.
04. december 2021 kl. 14:30 Af Ritzau

Det tyske socialdemokrati, SPD, har lørdag stemt ja til at deltage i en rød-gul-grøn regering. Ved en partikongres har 98,8 procent stemt for en regering med FDP og De Grønne, skriver dpa.

Koalitionen, som bliver den første mellem de tre partier på føderalt plan, vil blive ledet af socialdemokraten Olaf Scholz. Han ventes at overtage posten som forbundskansler efter den konservative Angela Merkel i den kommende uge.

Dermed er 16 år med konservative regeringer bragt til ende.

Den nye koalition skal også godkendes af medlemmerne i det liberale parti FDP og miljøpartiet De Grønne.

Koalitionen, der på tysk kaldes Ampel-Koalitionen (Trafiklys-koalitionen), ventes at blive godkendt som ny regering i Forbundsdagen onsdag 8. december.

Annonce

Socialdemokraten Scholz er Tysklands nuværende finansminister i den såkaldt store koalition bestående af de konservative kristelige demokrater (CDU/CSU) og SPD.

Den 63-årige minister meddelte i sidste uge, at hans parti havde indgået en regeringsaftale med de to andre partier.

I løbet af valgkampen har Scholz fremstillet sig selv som den kandidat, der bedst kunne fortsætte Merkels linje. Han er endda blevet fotograferet, mens han lavede den samme firkant med hænderne, som Merkel er kendt for.

Scholz er i løbet af sine år som finansminister - og inden da arbejdsminister - blevet kendt som en grundig og ambitiøs politiker, der også hælder til en mere konservativ økonomisk linje. Det har ind imellem bragt ham på kant med medlemmer af sit eget parti.

Op til magtskiftet har Merkel forsøgt at sørge for en så god overgang som muligt til Scholz og hans regering.

Annonce

Hun har blandt andet haft sin afløser med til G20-topmødet i Rom i oktober. Her deltog han blandt andet i bilaterale møder med USA's præsident, Joe Biden.

Scholz har også deltaget i forhandlinger og møder om, hvordan Tyskland bedst skal begrænse coronasmitten.

Merkel har bakket op om sin finansminister og sagt, at selv om han er fra et andet parti, vil hun "kunne sove trygt" med Scholz som kansler.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE