cookie-og-privatlivspolitik
Beboere i byen Bad Münstereifel i delstaten Rheinland-Pfalz er i fuld gang med oprydningsarbejdet efter de voldsomme oversvømmelser i området.
Beboere i byen Bad Münstereifel i delstaten Rheinland-Pfalz er i fuld gang med oprydningsarbejdet efter de voldsomme oversvømmelser i området.
Foto: Christof Stache/Ritzau Scanpix

Udland

Tyskland giver 400 millioner euro til oversvømmelsesofre

400 millioner euro skal lindre den mest akutte nød i delstaterne Rheinland-Pfalz og Nordrhein-Westfalen.
21. juli 2021 kl. 23:29 Af Ritzau

En uge efter de katastrofale oversvømmelser i det vestlige Tyskland har Angela Merkels forbundsregering onsdag godkendt en omfattende akuthjælpepakke.

Den tyske stat bidrager med 200 millioner euro, mens der kommer 100 millioner euro fra hver af de to delstater Rheinland-Pfalz og Nordrhein-Westfalen. Dermed står der i alt 400 millioner euro - eller knap tre milliarder kroner - til rådighed.

Det skriver Flensborg Avis.

Pengene skal gå til at udbedre de værste skader på bygninger og den kommunale infrastruktur samt hjælpe mennesker i nød.

- Vi sørger for, at ingen virksomheder kommer til at gå fallit, siger økonomiminister Peter Altmaier fra det konservative CDU ifølge Flensborg Avis.

Annonce

Nu er det op til de lokale myndigheder at beslutte, hvor man bedst kan hjælpe de mennesker, der har mistet alt.

- Egentlig er det kun lokalt, man kan foretage den slags skøn. Her behøver vi på nuværende tidspunkt ikke nøjagtige retningslinjer, men skal i første omgang bare yde ubureaukratisk bistand.

- Borgerne har brug for tag over hovedet og vished for, at de kan få tøj på kroppen, og at børnene kan komme i skole, siger Peter Altmaier.

Efter akuthjælpen venter den enorme opgave med at udbedre ødelæggelserne. Her vil der være behov for milliarder af euro. Men beløbets størrelse kan først fastlægges, når skadernes omfang kan vurderes mere nøjagtigt.

Løftet om hurtig og ubureaukratisk hjælp kom fra både forbundskansler Angela Merkel og finansminister Olaf Scholz umiddelbart efter katastrofen, der foreløbigt har kostet flere end 170 mennesker livet i Tyskland.

Annonce

Olaf Scholz henviser til, at det kostede cirka seks milliarder euro forrige gang, Tyskland var ramt af ekstreme oversvømmelser.

- Også denne gang er staten og delstaterne parate til at mobilisere de nødvendige ressourcer. Her er der ingen grund til at tøve, siger Olaf Scholz ifølge Flensborg Avis.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE