cookie-og-privatlivspolitik

Udland

Tyskland lemper på karantæneregler ved indrejse

Lempelserne af tyske karantæneregler gælder ikke for rejsende fra Danmark, da Danmark er et risikoområde.
12. maj 2021 kl. 12:11 Af Ritzau

Den tyske regering har onsdag godkendt planer, der betyder, at hvis man enten er færdigvaccineret, har haft corona, eller hvis man har en negativ test, kan slippe for karantæne, når man rejser ind i Tyskland.

Det fortæller en regeringskilde.

Ændringerne gælder ikke for rejsende fra områder med høj smitte eller områder med mutationer. Lempelserne for vaccinerede gælder desuden kun, hvis de er vaccineret med en vaccine, som er godkendt i EU.

Lempelserne af reglerne gælder ikke for Danmark. Det skyldes, at de tyske myndigheder lige nu kategoriserer Danmark som et risikoområde. Danskere, der rejser ind i Tyskland, skal derfor stadig i ti dages karantæne.

Rejsende fra Færøerne og Grønland skal ikke i karantæne.

Annonce

Selv hvis de tyske myndigheder skulle flytte Danmark til en mildere kategori, fraråder de danske myndigheder dog fortsat alle ikke nødvendige rejser til Tyskland.

Det skyldes ifølge Udenrigsministeriets hjemmeside høje smittetal, og at Tyskland har skrappe rejserestriktioner for danskere.

Tredje fase af den danske genåbning for rejseaktivitet træder i kraft fredag 14. maj.

I aftaleteksten om rejsegenåbningen, der blev indgået 13. april, står der, at fase 3 træder i kraft, når de ældste og sårbare borgere samt borgere over 50 år, der ønsker det, er vaccineret med første stik.

Grundet flere udskydelser af den danske vaccinationskalender kommer man ikke til at nå det mål inden 14. maj. Men Udenrigsministeriet bekræftede søndag, at fase 3 alligevel træder i kraft på denne dato.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE