cookie-og-privatlivspolitik
Bliver Tyskland ramt af en fjerde bølge af coronasmitte, kan det være nødvendigt at indføre restriktioner for personer, der ikke er vaccinerede. Sådan siger Helge Braun, som er chef for kanslerkontoret og en toprådgver for forbundskansler Angela Merkel, i et interview søndag. (Arkivfoto).
Bliver Tyskland ramt af en fjerde bølge af coronasmitte, kan det være nødvendigt at indføre restriktioner for personer, der ikke er vaccinerede. Sådan siger Helge Braun, som er chef for kanslerkontoret og en toprådgver for forbundskansler Angela Merkel, i et interview søndag. (Arkivfoto).
Foto: Michael Kappeler/Ritzau Scanpix

Udland

Tyskland overvejer restriktioner for ikkevaccinerede

Tyskere uden vaccine kan blive underlagt restriktioner, hvis landet rammes af fjerde bølge ifølge toprådgiver.
25. juli 2021 kl. 09:16 Af Ritzau

Hvis smitten med covid-19 stiger i Tyskland i løbet af de næste måneder, overvejer myndighederne at indføre restriktioner for personer, som ikke er vaccinerede.

Det advarer Helge Braun, som er en af de ledende rådgivere for forbundskansler Angela Merkel, om i et interview i avisen Bild am Sonntag. Som chef for kanslerkontoret har han en rolle svarende til en dansk departementschef.

Braun fortæller, at dem, der ikke er vaccinerede, blandt andet kan blive forhindret i at tage på bar, hvis Tyskland skulle blive ramt af en fjerde bølge.

- Hvis vi har en høj infektionsrate til trods for vores testprocedure, vil de ikkevaccinerede blive nødt til at begrænse deres kontakter, siger Braun.

- Det kan betyde, at besøg på restauranter, i biografer, eller på stadioner, ikke længere ville være muligt. Det ville i givet fald også gælde ikkevaccinerede personer, som er testet. Risikoen for alle andre er for høj, fortsætter han.

Annonce

Men Braun siger også, at så længe vaccinerne virker effektivt, vil en ny nedlukning af Tyskland ikke være nødvendig. Helge Braun er også selv læge.

Han understreger, at regeringen har en forpligtelse til at beskytte borgernes helbred. Det er dels at bremse smitten, men også at sikre, at operationer ikke skal udskydes hen over vinteren for at give plads til coronasmittede.

Omkring 60 procent af Tysklands befolkning har fået mindst ét stik. Lidt under 50 procent regnes som fuldt vaccinerede.

Tallene minder om de danske, hvor lidt under 70 procent har fået mindst et stik og 49,8 procent er færdigvaccinerede.

Der er allerede indført lignende restriktioner for ikkevaccinerede i Frankrig og Grækenland. Det har medført protester i begge lande.

Annonce

Ifølge det britiske medie Sky News overvejer man i England at begrænse adgangen til Premier League-kampe og andre store sportsbegivenheder til personer, der er fuldt vaccinerede. Det skal i givet fald gælde fra oktober.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE