cookie-og-privatlivspolitik
Fungerende justitsminister Jeffrey Rosen vil deltage i et pressemøde onsdag, hvor han vil offentliggøre oplysninger om anholdelser i forbindelse med hackerangreb knyttet til den kinesiske regering. (Arkivfoto)
Fungerende justitsminister Jeffrey Rosen vil deltage i et pressemøde onsdag, hvor han vil offentliggøre oplysninger om anholdelser i forbindelse med hackerangreb knyttet til den kinesiske regering. (Arkivfoto)
Foto: Susan Walsh/Ritzau Scanpix

Udland

USA er klar med detaljer om hackerangreb relateret til Kina

USA har tidligere oplyst, at hackere tilknyttet Kinas regering har gået efter amerikanske valginstanser.
16. september 2020 kl. 04:19 Af Ritzau

Annonce

Det amerikanske justitsministerium vil onsdag offentliggøre oplysninger om anholdelser i forbindelse med hackerangreb knyttet til den kinesiske regering.

Det oplyser ministeriet i en erklæring tirsdag lokal tid.

Justitsministeriet er klar til at offentliggøre "anklagepunkter og anholdelser relateret til en kampagne omhandlende computerindtrængen knyttet til den kinesiske regering", står der ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Fungerende justitsminister Jeffrey Rosen, fungerede FBI-direktør David Bowdich og andre embedsmænd vil deltage i onsdagens pressemøde, der finder sted klokken 11.00 lokal tid - 17.00 dansk tid.

Justitsministeriet giver ikke yderligere oplysninger.

I august sagde den nationale sikkerhedsrådgiver i Det Hvide Hus, Robert O'Brien, at hackere med tilknytning til den kinesiske regering har gået målrettet efter amerikanske valginstanser forud for præsidentvalget i USA 3. november.

- Kina har, ligesom Rusland og Iran, beskæftiget sig med cyberangreb og phishing og den slags ting i forbindelse med vores valginfrastruktur og hjemmesider, sagde Robert O'Brien til tv-stationen CBS.

Phishing er en metode, hvor ukendte bagmænd forsøger at "fiske" efter fortrolige personoplysninger eller lokke penge ud af folk.

Robert O'Brien tilføjede, at Kina "uden tvivl forsøger at få adgang til udenrigsministerens hjemmesider".

- Målet er at se præsidenten tabe, sagde han med henvisning til præsident Donald Trump.

Kina har gentagne gange afvist påstandene fra den amerikanske regering, om at landet hacker amerikanske virksomheder, politikere og regeringsinstanser.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce