cookie-og-privatlivspolitik
De rejsende, der kommer igennem Logan Airport i Boston, Massachusetts, kan i en automat købe masker og andet udstyr til at beskytte sig mod coronasmitte. Nu åbner USA's udenrigsministerium op for rejser til blandt andet Europa - hvis altså de pågældende lande vil have amerikanske turister ind. (Arkivfoto)
De rejsende, der kommer igennem Logan Airport i Boston, Massachusetts, kan i en automat købe masker og andet udstyr til at beskytte sig mod coronasmitte. Nu åbner USA's udenrigsministerium op for rejser til blandt andet Europa - hvis altså de pågældende lande vil have amerikanske turister ind. (Arkivfoto)
Foto: Brian Snyder/Reuters

Udland

USA lemper på rejsevejledninger til Europa

Hidtil har USA frarådet alle udlandsrejser på grund af coronaudbruddet, men nu ændres rejsevejledninger.
06. august 2020 kl. 21:51 Af Ritzau

Annonce

USA har ændret den generelle rejsevejledning, der hidtil har frarådet alle internationale rejser på grund af coronapandemien. I stedet vil USA lave rejsevejledninger for hvert enkelt land.

Det meddeler det amerikanske udenrigsministerium.

- I og med, at sundheds- og sikkerhedsforholdene er forbedret i nogle lande og potentielt forværres i andre, vil Udenrigsministeriet gå tilbage til vores hidtidige system med landespecifikke rejsevejledninger, skriver ministeriet.

Hidtil har alle verdens lande været betegnet som såkaldte niveau 4-lande, hvor alle rejser frarådes. Nu er de fleste lande i Europa blevet kategoriseret som det mindre alvorlige niveau 3, hvor man fraråder ikke-nødvendige rejser.

Enkelte lande, herunder Thailand og New Zealand, er kategoriseret som niveau 2-lande, som det er mere sikkert at rejse til.

Ganske få lande ligger på niveau 1. Det betyder, at der ikke er nogen særlige bekymringer forbundet med at rejse dertil. Det gælder Australien og Taiwan.

- Vi anbefaler fortsat amerikanske statsborgere at udvise stor forsigtighed ved udlandsrejser på grund af pandemiens uforudsigelige natur, hedder det i meddelelsen fra ministeriet.

Mens USA nu lader sine statsborgere rejse til flere lande, holder mange lande deres grænser lukket for amerikanske turister. Det skyldes, at smittespredningen fortsat er høj i mange delstater i USA.

Amerikanske grænser er også fortsat lukket for mange europæiske rejsende.

Meldingen om de ændrede rejsevejledninger kommer på et tidspunkt, hvor præsident Donald Trump er ivrig efter at se en hurtig tilbagevenden til en dagligdag, som den så ud før coronaudbruddet.

I Danmark skal man have et anerkendelsesværdigt formål for at rejse ind i landet, hvis man er fra USA.

Det kan blandt andet være, hvis man har job i Danmark, skal på forretningsrejse eller har en ægtefælle i landet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce