cookie-og-privatlivspolitik
Den amerikanske udenrigsminister, Anthony Blinken, siger under et besøg i Colombia, at USA snart vil iværksætte et initiativ, som skal reducere afskovningen i hele Amazonas, hvilket også er en vigtig faktor i kampen mod klimaforandringer.
Den amerikanske udenrigsminister, Anthony Blinken, siger under et besøg i Colombia, at USA snart vil iværksætte et initiativ, som skal reducere afskovningen i hele Amazonas, hvilket også er en vigtig faktor i kampen mod klimaforandringer.
Foto: Luisa Gonzalez/Ritzau Scanpix

Udland

USA vil gribe ind mod afskovning af Amazonas

- Vi kan gøre vigtige fremskridt i kampen mod klimaforandringer i regnskovene, siger Anthony Blinken.
22. oktober 2021 kl. 20:54 Af Ritzau

Den amerikanske udenrigsminister, Anthony Blinken, siger, at USA snart vil iværksætte et initiativ, som skal reducere afskovningen i hele Amazonas, hvilket også er en vigtig faktor i kampen mod klimaforandringer.

Under et besøg Colombia forud for FN's kommende klimatopmøde i Glasgow, har Blinken blandt andet besøgt hovedstaden Bogotas botaniske have for at se USA-støttede projekter, som skal fremme turisme, chokoladeproduktio og andre industrier, så skovrydningerne vil tage af.

- Vi kan gøre vigtige fremskridt i kampen mod klimaforandringer, siger Blinken, som gør det klart, at USA i de kommende dage vil afslutte aftaler, som skal sikre "et nyt regionalt partnerskab med særlig fokus på at få dæmmet op for den kommercielle afskovning".

- Initiativet skal sikre information og handleplaner til virksomheder, så de virkelig kan reducere deres økonomiske afhængighed af afskovningen, siger han. Initiativet vil omfattede økonomisk støtte til udsatte områder og støtte landbrug økonomisk.

Uden at give yderligere detaljer siger Blinken, at han venter at se over 44.000 kvadratkilometer landbrugsjord og skov reddet, hvilket vil forebygge udledning af 19 millioner ton CO2. Til sammenligning er Danmarks areal knap 43.000 kvadratkilometer.

Annonce

Jordens regnskove spiller en afgørende rolle for miljøet og klimaet.

I Brasilien, som er langt den største Amazon-nation, har præsident Jair Bolsonaro arbejdet for at få oprettet store landbrug i afskovede områder med brutale kampagner.

Han beskyldes for at støtte voldelige grupper, som dræber miljøforkæmpere.

Præsident Joe Biden's administration har fremsat en række appeller til Brasilien forud for COP26 i Glasgow.

Colombia er nær allieret af USA, og landet har nogle af de mest ambitiøse klimamål i Latinamerika. Landets regering under præsident Ivan Duque har et klart mål om at bringe afskovningen ned på nul i løbet af 2030.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE