cookie-og-privatlivspolitik
USA's fungerede forsvarsminister, Patrick Shanahan, vil involvere den afghanske præsident, Ashraf Ghani, (i midten) og resten af regeringen i samtalerne med den militante bevægelse Taliban. Det siger han på et uannonceret besøg i Afghanistan. (Arkivfoto)
USA's fungerede forsvarsminister, Patrick Shanahan, vil involvere den afghanske præsident, Ashraf Ghani, (i midten) og resten af regeringen i samtalerne med den militante bevægelse Taliban. Det siger han på et uannonceret besøg i Afghanistan. (Arkivfoto)
Foto: Omar Sobhani/Reuters

Udland

USA's forsvarsminister er på uannonceret besøg i Afghanistan

Patrick Shanahan, der foreløbig har tøjlerne i Pentagon, skal mødes med ledere til snak om fred med Taliban.
11. februar 2019 kl. 05:26

Annonce

USA's fungerende forsvarsminister, Patrick Shanahan, landede mandag på et uannonceret besøg i Kabul.

Det er Shanahans første udlandsrejse i rollen som fungerende forsvarsminister, efter at han overtog posten fra Jim Mattis, der trak sig i december.

Han skal på sit besøg i Afghanistan mødes med amerikanske tropper og den afghanske præsident, Ashraf Ghani.

USA holdt i januar en ny runde samtaler med den militante bevægelse Taliban i bestræbelserne på at afslutte den 17 år lange konflikt i landet.

Foreløbig har den afghanske regering ikke deltaget i forhandlingerne, men det skal der ifølge Patrick Shanahan laves om på.

- Det er vigtigt, at den afghanske regering er involveret i diskussionerne om Afghanistan, siger Patrick Shanahan til en lille gruppe journalister, der er med på rejsen.

- Afghanerne skal beslutte, hvordan Afghanistan skal se ud i fremtiden. Det handler ikke om USA. Det handler om Afghanistan, tilføjer han.

Den tidligere forsvarsminister Jim Mattis valgte at trække sig fra posten i december.

Det skyldtes blandt andet stor uenighed med præsident Donald Trump, der kort forinden havde annonceret en komplet militær tilbagetrækning i Syrien.

Den nye forsvarsminister understreger, at han er sendt til Kabul uden ordrer om at trække nogen af USA's 14.000 soldater ud af Afghanistan.

Patrick Shanahan tilføjer i samme forbindelse, at det er USA's særlige udsending i Afghanistan, der står i spidsen for forhandlingerne med Taliban.

Han er ankommet til landet for at få en forståelse for konflikten og derefter briefe præsidenten.

USA's forhandlere har holdt adskillige samtaler med Taliban i Qatar i løbet af det seneste år.

De ses som det hidtil mest seriøse forsøg på at opnå fred, siden afghanske styrker med støtte fra USA trængte bevægelsen ud af landet i 2001.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce