cookie-og-privatlivspolitik
Efter at 90 procent af stemmerne på landsplan er talt op natten til torsdag dansk tid, viser officielle resultater fra Ruslands valgkommission, at næsten 78 procent af vælgerne støtter forfatningsændringerne.
Efter at 90 procent af stemmerne på landsplan er talt op natten til torsdag dansk tid, viser officielle resultater fra Ruslands valgkommission, at næsten 78 procent af vælgerne støtter forfatningsændringerne.
Foto: Alexander Nemenov/Ritzau Scanpix

Udland

Videoovervågning afslører brud på optællingsprocedure i Moskva

Der er sket overtrædelser i et valglokale i Moskva, oplyser valgkommission. Stemmerne erklæres ugyldige.
02. juli 2020 kl. 01:07 Af Ritzau

Annonce

Flere stemmesedler, som blev afgivet ved et valgsted i Moskva under onsdagens afstemning om forfatningsændringer i Rusland, er blevet erklæret ugyldige.

Det oplyser vicechef for Moskvas offentlige kammer Aleksei Venediktov til det russiske nyhedsbureau Tass.

- Valgkommissionen i Moskvas Ramenki-distrikt har kigget nærmere på videoovervågningen i tidsrummet fra 23.00 til 23.03 Moskva-tid fra det pågældende valglokale for at afsløre, at der er sket overtrædelser af proceduren for stemmeafgivelse og stemmeoptælling.

- Kommissionen har besluttet at erklære resultaterne af afstemningen om ændringer i den russiske forfatning fra valglokale 2783 for ugyldige, siger Aleksei Venediktov.

En talsmand for valgkommissionen i Ramenki-distriktet siger, at beslutningen om at erklære stemmerne for ugyldige blev truffet, fordi "disse overtrædelser gør det umuligt at opnå pålidelige resultater af afstemningen", skriver Tass.

Valgkommissionen i Moskva oplyste tidligere torsdag, at stemmeoptællingen i et valglokale i byens Ramenki-distrikt var blevet suspenderet. Det skete, efter optagelser med overvågningskameraer vakte mistanke om, at tilforordnede fyldte stemmeboksene i lokalet op med stemmesedler.

Efter at 90 procent af stemmerne på landsplan er talt op natten til torsdag dansk tid, viser officielle resultater fra landets valgkommission, at næsten 78 procent af vælgerne støtter forfatningsændringerne.

Imens har 21 procent stemt imod reformen, oplyser valgkommissionen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Putin har været ved magten i to årtier som præsident eller premierminister.

Hvis ændringerne af forfatningen stemmes igennem, kan han blive genvalgt to gange mere. Dermed kan han blive på magten, indtil han er 83 år.

I forvejen er forfatningsreformen godkendt i parlamentet.

Putin har fastholdt, at folkeafstemningen er afgørende for at give ændringerne legitimitet.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

Annonce