cookie-og-privatlivspolitik
I byen Taree 350 kilometer nord for Sydney kæmper brandfolk med en naturbrand, der endnu ikke er under kontrol. Myndighederne advarer om, at vejrforholdene tirsdag og onsdag skaber "katastrofal brandfare" i det østlige Australien.

2

Billeder

I byen Taree 350 kilometer nord for Sydney kæmper brandfolk med en naturbrand, der endnu ikke er under kontrol. Myndighederne advarer om, at vejrforholdene tirsdag og onsdag skaber "katastrofal brandfare" i det østlige Australien.
Foto: Peter Parks/Ritzau Scanpix

Udland

Voldsomme brande lukker flere end 600 skoler i Australien

Temperaturer på op til 40 grader og vindstød på 60 kilometer i timen frygtes at sprede brande i Australien.
12. november 2019 kl. 04:34 Af Ritzau

Annonce

Tusindvis af brandmænd gør sig klar på den australske østkyst, hvor hård kuling, brandvarme temperaturer og et knastørt landskab har skabt "katastrofal brandfare".

De seneste dage har brandfolk kæmpet med flere end 100 skovbrande i delstaterne New South Wales og Queensland.

Myndighederne frygter, at vejret de kommende dage vil forværre situationen.

Der ventes i nogle områder temperaturer op mod 40 grader og en voldsom blæst med vindstød på op mod 60 kilometer i timen.

Flere end 600 skoler er blevet lukket på grund af den høje brandfare, ligesom at mange nationalparker er blevet lukket for besøgende.

Derudover er der indført et totalt afbrændingsforbud, og beboere er blevet opfordret til at forlade flere områder på østkysten.

Shane Fitzsimmons, der er direktør for brandvæsenet i New South Wales, advarer om, at "hvis flere brande begynder at tage fat, så kan vi ikke stoppe dem".

- Det er nu, man skal tage sine forholdsregler, og hvis man beslutter at forlade et område, så gør det i god tid, siger han.

- Vi har allerede et stort antal aktive brande på den nordlige kyst i New South Wales. Flere af dem strækker sig hver over 100.000 hektar.

Politiet og militæret er blevet sat ind for at hjælpe brandvæsenet med logistikken. Der er indsat flere end 80 fly og helikoptere, der kan kaste vand over de tørre landskaber.

Mandag erklærede myndighederne undtagelsestilstand i områderne omkring storbyen Sydney. Her blev beboerne advaret om "katastrofal brandfare".

Det er første gang nogensinde, at der har været så stor brandfare i områderne omkring Sydney, der er Australiens største by.

Tre personer har mistet livet i weekenden under brandene i New South Wales. Tusindvis er blevet evakueret, og mindst 150 hjem er blevet ødelagt af flammerne.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Flere fuldtidssygeplejersker 15. december 2019 kl. 21.28

AF: FRANCOISE ANDERSEN

HÆRVÆRK I RØDBY 15. december 2019 kl. 14.07

AF: BJARKE ROSENKILDE

Indenrigsministerens… 12. december 2019 kl. 23.09

AF: KENNETH WINTHER

Tænk hvis præsident Trump… 09. december 2019 kl. 15.37

AF: JOHN WENNERWALD

Hverdagens daginstitutioner 08. december 2019 kl. 22.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

Annonce