cookie-og-privatlivspolitik
WHO's videnskabelig chef, Soumya Swaminathan, advarer om, at Delta-varianten er på vej til at blive dominerende globalt. (Arkivfoto)
WHO's videnskabelig chef, Soumya Swaminathan, advarer om, at Delta-varianten er på vej til at blive dominerende globalt. (Arkivfoto)
Foto: Pool/Reuters

Udland

WHO: Delta-variant er på vej til at blive dominerende globalt

Selv om flere bliver vaccinerede mod coronavirus, er myndighederne i flere lande bekymrede for Delta-variant.
19. juni 2021 kl. 03:48 Af Ritzau

Coronavarianten Delta, som først blev opdaget i Indien, er på vej til at blive den dominerende variant globalt.

Det siger videnskabelig chef hos Verdenssundhedsorganisationen, WHO, Soumya Swaminathan, på et pressemøde fredag.

- Delta-varianten er godt på vej til at blive den dominerende variant globalt, fordi den er mere smitsom, siger hun.

Storbritannien oplever i øjeblikket en eksponentiel stigning for coronavarianten, mens Tysklands sundhedseksperter forudser, at varianten hurtigt vil blive den dominerende i landet. Det er på trods af, at landets vaccineudrulning går godt.

I sidste uge udgjorde Delta-varianten 3,7 procent af det samlede antal smittede i Tyskland. I denne uge udgør den 6,2 procent.

Annonce

I Storbritannien har sundhedsmyndighederne den seneste uge opdaget 33.630 nye tilfælde med varianten. Det bringer det samlede antal op på 75.953.

Stigningen fik mandag den britiske premierminister, Boris Johnson, til at udskyde den ellers planlagte fulde genåbning af England med fire uger på grund af variantens hurtige spredning.

Også i Rusland er antallet af smittetilfælde med Delta-varianten steget markant. Det har fået myndighederne til at frygte en ny coronabølge i landet.

Det samme gør sig gældende i Lissabon i Portugal, der fredag lukkede for ind- og udrejser på grund af udbrud med varianten.

Coronavarianten blev første gang fundet i Danmark 2. april. Siden er der konstateret 193 tilfælde af Delta-varianten herhjemme, viser en opgørelse fredag.

Annonce

Den gode nyhed er, at vaccinerne mod covid-19 ser ud til at være effektive mod Delta-varianten.

Men hvor beskyttelsen mod andre varianter indtræder allerede kort tid efter første vaccinestik, skal man være fuldt vaccineret med to stik, før man opnår en tilsvarende beskyttelse mod Delta-varianten. Det udtalte Tyra Grove Krause, faglig direktør i Statens Serum Institut, tirsdag.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE