cookie-og-privatlivspolitik
André Andersen mener, at opfordringerne fra regering og myndigheder om at handle online er en direkte trussel mod livet handelsbyerne.

2

Billeder

André Andersen mener, at opfordringerne fra regering og myndigheder om at handle online er en direkte trussel mod livet handelsbyerne.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen Guldborgsund

- Bak op om detailhandlen!

35 handelsbyer i fælles appel med åbent brev til regering og sundhedsmyndigheder om opfordring til nethandel.
21. december 2020 kl. 10:02 Af Manfred Sørensen

Annonce

Det er blevet sagt på pressemøder flere gange under coronakrisen.

Statsminister Mette Frederiksens (S) opfordringer til at foretage indkøb online for at undgå mest mulig risiko for coronasmitte.

Det skete senest i forrige uge, da yderligere restriktioner blev meldt ud til danskerne.

Det har fået 35 handelsbyer i provinsen landet over til at gå sammen om en appel i et åbent brev stilet til statsminister Mette Frederiksen (S), erhvervsminister Simon Kollerup (S) og direktør Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsen

I brevet appeleres til, at der i stedet bliver bakket op om detailhandelen.

Medunderskrivere på det åbne brev er blandt andre Vores Nykøbing.

Til det siger erhvervs- og Citychef André Andersen, Vores Nykøbing:

- Jeg vil godt understrege, at folkesundheden kommer i første række. Men kæden hopper af, når en øget onlinehandel så medfører, at folk står oveni hinanden i pakkeshops for at hente pakker købt online, siger André Andersen, der påpeger, at han med egne øjne har set det flere steder.

Han mener derimod, at detailhandelens butikker er mere coronasikre at handle i.

- Detailhandelen er dimensioneret til at sprede mange mennesker ud over mange kvadratmeter i mange butikker i en hel midtby. Diverse pakkeshops er ikke dimensioneret til at håndtere mange kunder på samme tid, vurderer han.

Også André Andersen mener, at opfordringerne fra regering og myndigheder om at handle online er en direkte trussel mod livet handelsbyerne.

- Hvis man vil handle online, så er det min opfordring at gøre det hos de lokale webshops i stedet for hos store udenlandske, siger han.

André Andersen håber, at det åbne brev vil gøre indtryk, og at retorikken vil blive mere nuanceret.

- Man skal huske, at sundhedsmyndighederne er kommet med en lang række restriktioner og anbefalinger, som skal medvirke til, at det netop er sikkert at handle i de fysiske butikker. Hvis det udgjorde en sundhedsrisiko, så havde myndighederne vel tvangslukket butikkerne, siger André Andersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce