Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

- Det er nu vi skal smede!

Fra venstre er det revydirektør Mickey Pless (suppleant i bestyrelsen), city- og erhvervschef André Andersen, nyindtrådt bestyrelsesmedlem Katrine Koch fra Bog & Idé, bestyrelsesmedlem Michael Rafn fra Arbejdernes Landsbank, bestyrelsesmedlem Per Kristiansen fra Kvickly, bestyrelsesmedlem Lars Henriksen fra FTGruppen, bestyrelsesmedlem Emma Horskjær fra byEmma, næstformand Morten Ammentorp fra Adokatfirmaet Drachmann og formand Jan Koch fra East Logistics. Foto: Manfred Sørensen

Vores Nykøbing havde på sin generalforsamling flere opfordringer til Guldborgsund Kommune.

NYKØBING - Vi har et tæt samarbejde med flere afdelinger i Guldborgsund Kommune, hvor der er stor fokus på udvikling af byen. Dialogen er god og kommunen har etableret fælles faciliteter i bykontoret på torvet for netop at have fokus på udvikling af byen - i fællesskab. Både i 2019 og det kommende år vil vi arbejder med at rådgive Guldborgsund Kommune og vi kommer blandt andet med disse opfordringer: Få nu gang i havnen og få etableret attraktive seværdigheder og et nyt hotel - investorerne er jo klar! Få sat fokus på udvikling af erhvervsområder og tiltrækning af erhverv til Nykøbing, hvilket i høj grad også gælder for Business Lolland-Falster. Og få så sløjfet de offentlige reserverede parkeringspladser i Rådhusparkering, som I har lovet, så vi kan bruge dem til byens kunder. Udvikling, kære kommune. Det er nu vi skal smede!

Sådan lød det fra næstformand i Vores Nykøbing, Morten Ammentorp, da han tirsdag i sidste uge aflagde Vores Nykøbings beretning i forbindelse med foreningens generalforsamling, hvor ca. 30 deltagere var mødt frem i Folketidendes kantine i Tværgade. En generalforsamling, der egentligt var berammet til marts, men som grundet covid-19 først kunne blive afholdt nu.

Ammentorp kom også ind på den 3-årige partnerskabsaftale med kommunen, hvor man i 2019 fik 120.000 kroner, og som udløb med udgangen af 2019.

- Vi har nu indgået en ny partnerskabsaftale med Guldborgsund Kommune for de kommende tre år. Aftalen har det primære formål at Vores Nykøbing bidrager til indsatsen "Nykøbing som stærk hovedby" med diverse tiltag. Partnerskabsaftalen udløser 200.000 kroner i årligt tilskud til og med år 2022. Det skal lige nævnes, at vi havde søgt om et langt højere beløb, men vi er overbevist om at Guldborgsund Kommune vil støtte yderligere op om vores forskellige tiltag i årenes løb, sagde næstformanden, der i sin beretning også nævnte en anden samarbejdsaftale, som man med spænding ser frem til, nemlig den foreningen har indgået med Guldborgsund Kommune, Guldborgsundcentret v/Flemming Holberg Fenger og Business Lolland-Falster om at markedsføre Nykøbing under paraplyen "Nykøbing som stærk handelsby".

Han kom også ind på, at 2019 har været et noget anderledes år end tidligere. Større arrangementer har været vanskeliggjort af et torv, der fra april det år var under ombygning.

- Dette har præget byen mere end vi havde frygtet og selvfølgelig især butikker og restauranter på torvet, sagde han.

Den årlige Festugen måtte af den grund aflyses, men der var masser af aktiviteter i byen - også nogle nye.

- The Color Run var et af de nye og spændende tiltag. Over 1.000 farveklædte deltagere prydede byens gader. Et sjovt, og for Nykøbing positivt løb, der mest af alt var med til at brande og vise byen fra en farverig side. Og så er det lykkedes at etablere et rigtigt godt samarbejde med Musikskolen, der nu har nu flyttet deres forårskoncert og karneval til Nykøbings gader, understregede Ammentorp.

Han forklarede, at man i mangel af torvet til aktiviteter har anvendt andre dele af byen til at gennemføre aktiviteter for at trække folk til byen.

- Vi synes selv det er lykkedes ganske godt at passe telte og aktiviteter ind, og vi også fået positiv feedback fra omkringlæggede butikker. Torvet blev åbnet den 1. november på trods af, at det ikke var helt færdigt. Vi vurderede at byen havde brug for at julen kunne komme i gang, så vi satte tryk på kommunen for en delvis åbning. Vi synes det lykkedes at få sat et flot aftryk med åbningen og Halloween-arrangement samtidig, lød det i beretningen.

Med hensyn til valg til bestyrelsen træder Katrine Koch ind. Hun afløser Claudia Pilemand. Resten er gengangere.

  • Fra venstre er det revydirektør Mickey Pless (suppleant i bestyrelsen), city- og erhvervschef André Andersen, nyindtrådt bestyrelsesmedlem Katrine Koch fra Bog & Idé, bestyrelsesmedlem Michael Rafn fra Arbejdernes Landsbank, bestyrelsesmedlem Per Kristiansen fra Kvickly, bestyrelsesmedlem Lars Henriksen fra FTGruppen, bestyrelsesmedlem Emma Horskjær fra byEmma, næstformand Morten Ammentorp fra Adokatfirmaet Drachmann og formand Jan Koch fra East Logistics. Foto: Manfred Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Øget med millioner: Ny uddeler bag stor fremgang

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum