cookie-og-privatlivspolitik
Fremover sælger Henrik Keis guldbarrer fra et gram og opefter.
Fremover sælger Henrik Keis guldbarrer fra et gram og opefter.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen Guldborgsund

- Guld bliver aldrig værdiløst

Keis Guld og Sølv er gået ind i markedet med salg af guldbarrer og guldmønter.
16. juli 2021 kl. 11:28 Af Manfred Sørensen

NYKØBING Hos en guldsmed befinder der sig guld til at lave smykker af. Og en guldsmed følger altid meget nøje med i priserne på guld.

Derfor var Henrik Keis, der er indehaver af Keis Guld og Sølv i Nykøbing, ikke spor i tvivl om, hvad han ville svare, da han fik en henvendelse fra firmaet Tavex, der er ædelmetalsforhandler med domicil i København, og ifølge Henrik Keis, Danmarks største forhandler af investeringsguld.

- I den branche handler det om at have tillid til den person, man handler med, og da jeg blev kontaktet og spurgt, om jeg ville være firmaets forlængede arm hernede, sagde jeg straks ja, siger Henrik Keis.

At handle med guldbarrer var ikke uvant for guldsmeden.

- Der har altid været et historisk salg af guldbarrer og mange kommer ind for at købe en guldbarre som gave til for eksempel en konfirmation. For at have en lidt speciel gave. Vi oplever desuden også, at der kommer flere og flere, der vil købe guld, fordi de er trætte af bankernes minusrenter.

Annonce

- Folk er blevet mere bevidste om økonomi og investeringer. Jeg sælger til præcis samme pris som Tavex, fortæller Henrik Keis, der netop havde hentet en guldbarre på et kilo hos fragtmanden - til en pris af næsten 400.000 kroner.


Ikke kun private,men også investorer

- Mange er desuden også bekymrede for den økonomiske fremtid, når hjælpepakkerne i forbindelse med corona stopper. Historien viser os, at når aktiemarkedet er i problemer, køber man guld. Det er ikke kun private, men også store investeringsfirmaet. Guld bliver aldrig værdiløst, og så er det meget likvidt - hurtigt at sælge, slår Henrik Keis fast, og han fortæller, at et ordsprog siger, at man ikke køber guld for at blive rig, men for ikke at blive fattig.

- Jeg vil dog lige slå fast, at jeg ikke kan love noget som helt om guldprisernes udvikling, siger Henrik Keis.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE