cookie-og-privatlivspolitik
Klavs Lauritzen har været med fra starten i 1997 og var en af stifterne.
Klavs Lauritzen har været med fra starten i 1997 og var en af stifterne.
Foto: Claus Hansen

Ugeavisen Guldborgsund

- Jeg vil ivrigt hjælpe, hvor jeg kan

Efter 23 år på posten stopper Klavs Lauritzen snart som formand for Perronen.
12. maj 2020 kl. 05:52 Af Manfred Sørensen

Annonce

NYKØBING En æra er ved at stoppe i Perronen, for nu varer det ikke længe før Klavs Lauritzen går af som formand for "Værestedet Perronen - foreningen for socialt udsatte". Det sker på foreningens næste generalforsamling, der er planlagt til 26. maj.

Klavs Lauritzen har været med fra starten i 1997 og var en af stifterne. Under hans formandskab er værestedet med domicil i Vendersgade vokset til et anerkendt og værdsat sted for socialt udsatte og hjemløse. Et værested med to fuldtidsansatte og 30 frivillige, som sørger for hjælp og omsorg for nogle af de mennesker, der har allermest behov.

Der er opnået en driftsaftale og et godt dagligt samarbejde med kommunen og igennem årene er gennemført en række projekter til gavn for brugerne med støtte fra Socialministeriet og forskellige fonde.

Senest er Perronens café blivet renoveret, et nyt fristed for brugerne på matriklen er nybygget, flere brugere er kommet i gang med at arbejde og tjene penge med socialt frikort som et af de første steder i landet. Nye projekter, der skal skabe nye fælleskabsmuligheder for brugerne er søsat, flere udadvendte aktiviter er gennemført med stor succes og har udbredt kendskabet til Perronen, som et positivt bidrag til lokalsamfundet.

- Klavs er om nogen en ildsjæl. Han har leveret et kæmpemæssigt arbejde i alle årene og med sin store energi løftet Perronen til det værestedet er i dag. Klavs har i den grad kæmpet for stedet, lyder det fra Perronen forreningsfører Jens Henriksen.

Det er altså et velfungerende værested i god gænge, hvor han efter 23 år og i alder af 78 år forlader formandsposten.

Men selvom Klavs Lauritzen forlader formandsstolen vil han fortsætte på Perronen.

- Jeg vil stadig hjælpe brugerne, hvor jeg kan. foreksempel med at få dem til læge, få dem med op til rådgivningen hos vores socialrådgiver og ivrigt hjælpe dem hvor jeg kan, også med praktiske forhold. Og så vil jeg i øvrigt gå til hånde på Perronen, hvor der behov. På Perronen får jeg snakket med en masse dejlige mennesker, også de frivillige ildsjæle. Det giver mig en stor glæde, som jeg ikke vil være foruden. Hvis de har brug for en hjælpende hånd, så er jeg klar. Jeg vil også lave andre ting ved siden, som for eksempel at komme ind i "Herreværelset". Jeg vil nyde mit otium, og ikke gå i stå, fortæller Klavs Lauritzen.

Favorit til posten som ny formand i Perronen er den nuværende næstformand, Stig Moss-Hansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce