cookie-og-privatlivspolitik
Biografdirektør Finn Nielsen ved den festlige gallaåbning af Scala Bio for indbudte tilbage til den 15. november 2000. Dagen efter blev byens nye og flotte biograf så åbnet for alle.
Biografdirektør Finn Nielsen ved den festlige gallaåbning af Scala Bio for indbudte tilbage til den 15. november 2000. Dagen efter blev byens nye og flotte biograf så åbnet for alle.
Foto: Anders Knudsen

Ugeavisen Guldborgsund

20 år med film på Slotsbryggen

Biografen kan snart fejre fødselsdag. Første film var "Italiensk for begyndere".
11. november 2020 kl. 06:00 Af Manfred Sørensen

NYKØBING Onsdag 15. november 2000 slog biografdirektør Finn Nielsen dørene op til en splinterny biograf - Scala Bio - med dengang tre sale på Strandboulevarden (senere Slotsbryggen). Byens biograf, der indtil da havde haft til huse i Jernbanegade.

Det hele skete med en fornem gallaåbning med ca. 200 indbudte gæster, der kunne få et kig på deres nye og flotte biograf med lækre sæder og super moderne THX-biograflyd. Og selvfølgelig blev der også vist film, nemlig premieren på den danske dogmefilm af Lone Scherfig "Italiensk for begyndere", der med 800.000 solgte billetter sidenhen blev en af de mest sete danske film.

En af de indbudte gæster var selvfølgelig Nykøbings daværende borgmester Poul-Henrik Pedersen. Den over to meter lange politiker have megen ros til den nye biograf - ikke mindst var han begejstret for den megen benplads...

Næsten 13 år senere, nemlig sommeren 2013, solgte Finn Nielsen biografen på Slotsbryggen til Nordisk Film og biografen hedder nu Nordisk Film Biografer Nykøbing Falster.

Biografens 20-års fødselsdag skal naturligvis fejres.

Annonce

- Det gør vi mandag 16. november ved den dag at give 20 kroner i rabat på billetten, undtagen hvis man køber med vouchers, Biografklub Danmark kupon og lignende, lyder det fra biografchefen her anno 2020, Bente Nielsen.

Fire dage inden, nemlig torsdag 12.november er premiere på to film, nemlig "Freaky" og "Julemandens datter 2".

Gyser-komedien "Freaky", der forøvrigt har forpremiere allerede onsdag, er en blodig genfortolkning af Freaky Friday  fra 2003, hvor en mor og datter skifter krop. Men i "Freaky'"er det en berygtet seriemorder og high school-pige, som ender med at skrifte krop.

Den danske familiefilm "Julemandens datter 2" er opfølgeren på Julemandens datter om den 12-årige Lucia.

Lørdag 14. og søndag 15. november er der forpremiere på Malous Jul, hvor Lars Ranthe giver den i rollen som nissen Nils. Filmen handler om den trodsige pige Malou, der ender på den lille ø Lunø.

Annonce

På selve fødselsdagen mandag 16. november klokken 20.30 kan man tage en tur ned af "Memory Lane" i selskab med Rocky Balboa i filmen Rocky fra 1976 med Sylvester Stallone i hovedrollen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE