Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

2020: Et år præget af coronaen

Bestyrelsen i Vores Nykøbing, som den ser ud efter generalforsamlingen. Forrest fra venstre er det Mickey Holland Pless, Nykøbing Falster Revyen - Lars Henriksen, Folketidende Gruppen - Emma Horskjær, by Emma og Katrine Koch, Bog & Idé. Bagest fra venstre formand Jan Koch, East Logistics - næstformand Morten Ammentorp, Advokatfirmet Drachmann og city- og erhvervschef André Andersen, der ikke er bestyrelsesmedlem. På billedet mangler det nye bestyrelsesmedlem Nikolaj Friederichsen, DissinG. Foto: Manfred Sørensen

Vores Nykøbing har netop afholdt generalforsamling.

NYKØBING Ligesom det var tilfældet i fjor kunne Vores Nykøbing heller ikke her i 2021 afvikle sin årlige generalforsamling i foråret, som det ellers er kutyme i den lokale butiks- og erhvervsforening.

Men tirsdag i sidste uge kunne det så lade sig gøre. Ca. 60 medlemmer var på plads i GuldBoSund, der rammen om generalforsamling.

Og det blev et møde uden sværdslag og diskussioner. Faktisk blev hele dagordenen klaret i løbet af blot 34 minutter...

Næstformand Morten Ammentorp tog sig af beretningen, der naturligvis omhandlede året 2020, der jo i den grad - ihvertfald efter 11. marts - var præget af coronaen og nedlukningen.

André Foto: Manfred Sørensen

1,7 millioner kronertil diverse tiltag

- Byens gader lå øde hen og det hele lignede et skrækscenarie, fra en dårlig film. Vores Nykøbing blev i den første periode kontaktet af vores borgmester - flere gange om ugen. Han var ligesom bestyrelsen, meget bekymret for, hvad fremtiden ville bringe. Der blev hurtigt indstillet til en ekstraordinær indsats, og Økonomiudvalget bevilligede flere byer i kommunen en "corona-pulje". Vores Nykøbing fik bevilget 1,7 millioner kroner. Det betød, at vi kunne lave en række tiltag som en fælles webshop, kampagner med gratis annoncer medlemmerne i Ugeavisen, indkøb af storskærm, drive in-koncerter, livemusiken hele sommeren igennem, fortalte Morten Ammentorp, der gjorde opmærksom på, at pengene også gav Vores Nykøbing mulighed for at øge den generelle frekvens af arrangementer helt frem til sommeren i år.

Men han kom i sin beretning ikke uden om, at man desværre også måtte aflyse planlagte aktiviteter i 2020, blandt andet EM i fodbold.

- Men, som alle ved kom det stærkt tilbage her i 2021, understregede han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stigende tilslutning

Næstformanden kunne også fortælle, at tilslutningen til foreningen er stødt stigende siden 2016, til trods for enkelte lukninger af butikker og erhvervsvirksomheder.

- Det er dejligt, med en så stor opbakning. Husk at det er sjovere, og også mere rimeligt, når alle som nyder godt af de mange fordele og aktiviteter, som Vores Nykøbing skaber, også er med til at betale for dem. Vi har derfor bestemt stadig ledige medlemsnumre. Så husk at opfordre ikke-medlemmer til at melde sig ind, lød opfordringen fra Ammentorp.

Han kom også ind på, at der i 2019 i Nykøbing var forholdsvis mange tomme butikker i midtbyen, hvilket Vores Nykøbing påpegede overfor Business LF, som har opgaven med at hjælpe med at fylde nye butikker i tomme lokaler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er nået langt

- Dette arbejde fulgte vi selv op på i 2020 og gjorde en indsat for, at den kedelige udvikling ikke skulle fortsætte. Vi er stadig ikke helt i mål, men vi er nået meget langt, slog han fast og understregede, at 2020 også var året, hvor Vores Nykøbing kørte massive "Handel og støt lokalt-kampagner".

På valg til bestyrelsen var Lars Henriksen, Katrine Koch og Emma Horskjær. Alle blev genvalgt, ligesom Nikolaj Nikolaj Friederichsen afløser Thomas Rasmussen, der bliver suppleant.

Med hensyn til økonomien for 2020 viste regnskabet et overskud på 116.000 kroner. Desuden blev en kontingentforhøjelse på 10 procent vedtaget.

Efter generalforsamlingen var der spisning og efterfølgende et underholdende indlæg med komiker, radiovært med videre, Carsten Bang.

  • Bestyrelsen i Vores Nykøbing, som den ser ud efter generalforsamlingen. Forrest fra venstre er det Mickey Holland Pless, Nykøbing Falster Revyen - Lars Henriksen, Folketidende Gruppen - Emma Horskjær, by Emma og Katrine Koch, Bog & Idé. Bagest fra venstre formand Jan Koch, East Logistics - næstformand Morten Ammentorp, Advokatfirmet Drachmann og city- og erhvervschef André Andersen, der ikke er bestyrelsesmedlem. På billedet mangler det nye bestyrelsesmedlem Nikolaj Friederichsen, DissinG. Foto: Manfred Sørensen
  • André Foto: Manfred Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Første sted i Danmark: Nu kan du blive indlagt hjemme

Lolland

Rystet sundhedsplejerske: - Hun ser jo ud som om, hun er lukket ned

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

Guldborgsund

Havde kæmpe planer for området: Nu er det sat til salg

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Lokal nyt

Nyhed om præsts død har ramt hende hårdt: Han ringede hjem hver dag

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Guldborgsund

Lokal vinder guld ved stor konkurrence

Indland

Kongeparret fortsætter forårstradition på Fredensborg Slot

Sport

Bliver den største nogensinde på Lolland-Falster

Stubbekøbing

Sne over Lolland-Falster? Hvid nedbør rammer Sydhavsøerne

Guldborgsund

Kolleger i sorg: Lokal sognepræst død

Indland

Politi: Kan tage måneder at finde brandårsag i Børsen

Leder

Dragernes vagtskifte

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Efter påsat brand: Ejendomsmægler flytter hjem igen

Guldborgsund

Tyve løb med hele overskuddet

112

Mand er død efter frontalt sammenstød med lastbil

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Guldborgsund

Yngste nogensinde: 18-årige David gør lynkarriere

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

Politik

Overbevisende sejr efter kampvalg: Han er ny formand for Nye Borgerlige