cookie-og-privatlivspolitik
Leder af Kirkens Korshærs varmestue i Nykøbing, Maria Mistarz Benzon, slår nu dørene op for socialt udsatte.
Foto: Kirkens Korshær

Ugeavisen Guldborgsund

380.625 kroner til varmestue

Takket være en donation på 380.625 kroner fra TrygFonden er medarbejderne i Kirkens Korshær nu tilbage og kan hjælpe børnefamilier og hjemløse
02. maj 2020 kl. 10:12 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

NYKØBING Nu kan medarbejderne i Kirkens Korshærs varmestue i Nykøbing igen hjælpe udsatte, sårbare og hjemløse. For selvom der er krise, går problemer med bolig, penge eller det offentlige ikke væk for Nykøbings udsatte mennesker.

- Der er i den grad behov for, at vores varmestue er åben for socialt udsatte. Der er behov for professionelle kompetencer når ensomheden, de tunge tanker og manglende adgang til hjælp tager til. Derfor er vi rigtig glade for, at TrygFonden hjælper os med at holde åbent i varmestuen i Nykøbing, fortæller Kirkens Korshærs regionschef for Sjælland og Øerne, Susanne Lodberg.


"Telefonisk varmestue"

Når de socialfaglige medarbejdere er tilbage i varmestuen, får de frivillige tid til omsorg i den "telefoniske varmestue". De frivillige ringer til de brugere, der normalt får omsorg, selskab og fællesskab i den fysiske varmestue.

- For mange af varmestuens brugere er ensomheden det sværeste i denne tid, hvor vi ikke har mulighed for nærhed og menneskelig kontakt. Det er helt afgørende, at vi kan fastholde kontakten og relationen over telefonen, fortæller leder af varmestuen, Maria Mistarz Benzon.

Det er ikke kun medarbejderne, der, takket være donationen fra TrygFonden, er tilbage i varmestuen. Nu kan Kirkens Korshær også uddele pakker med mad og aktiviteter til 40 udsatte og fattige børnefamilier samt tæpper mad og tøj til hjemløse og andre udsatte mennesker.

Donationen fra TrygFonden betyder, at varmestuen nu kan købe en sygeplejetaske med forbindinger, medicin, termometer og andre nødvendigheder. Det betyder, at den frivillige sygeplejerskes hjælp batter endnu mere.

- Sygeplejersken har været tilknyttet i to år og har efterhånden fået god kontakt til selv de mest udsatte hjemløse. Hun kan med sin sundhedsfaglighed og tilgang få lov at hjælpe brugerne med fysiske lidelser. Og nu får hun adgang til det helt rigtige udstyr, siger leder af varmestuen, Maria Mistarz Benzon.

TrygFonden støtter desuden køb af værnemidler og ekstra rengøring for at mindske smittespredningen.

- Værnemidler er nødvendige i denne tid - både for at passe på brugere og personale. Vi deler håndsprit ud til hjemløse, så de også kan tage de nødvendige forholdsregler, når de ikke er hos os i varmestuen, lyder det fra Maria Mistarz Benzon.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce