cookie-og-privatlivspolitik
Cyklister, løbere, gående, vandrere og andre. Næsten alle kan få glæde af Motionsslangen.
Cyklister, løbere, gående, vandrere og andre. Næsten alle kan få glæde af Motionsslangen.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen Guldborgsund

42 kilometer naturskøn motion

Motionsslangen bugter sig naturskønt som en slangekrop omkring byen og strækker sig helt ud i de store statsskove nord for byen. Ruten er rig på natur- og kulturoplevelser og rummer ikke mindst et utal af motionstilbud.
04. maj 2020 kl. 07:56 Af Manfred Sørensen

GULDBORGSUND I sidste uge bragte vi et billede og en lille tekst om Motionsslangen i og omkring Nykøbing, som mange motionister - cyklister, løbere, gående, vandrere og andre - har stor glæde af.

Men der er helt sikkert stadig rigtig mange, der kender ikke til Motionsslangens eksistens, hvilket Ugeavisen gerne vil være med til at råde bod på.

Motionsslangen bugter sig naturskønt som en slangekrop omkring byen og strækker sig helt ud i de store statsskove nord for byen. Ruten er rig på natur- og kulturoplevelser og rummer ikke mindst et utal af motionstilbud.

Man kan begynde og slutte, hvor på Motionsslangen det passer en. Tager man hovedruten omkring Nykøbing by tilbagelægger man 20,5 kilometer.

Man kan også følge ruten nordpå, hvor den forbinder byen med oplandet og de to store skove i det midfalsterske, nemlig Ovstrup og Hannenov Skov. Den sammenlagte rute udgør med sine 42 kilometer altså en hel marathon.

Annonce

Afstikkere

Motionsslangen har også tre afstikkere, nemlig i Bangesbro, Sønder Kohave og Ravnstrup Skov.

Hovedruten har farvekoden gul, og afstikkerne er blå. På afstikkerne kan man visse steder kun færdes til fods, mens man på hovedruten kan cykle overalt.

På strækningen Bangsebro Skov-Nordbyskolen ligger en spilsti, som man kan deltage i med sin smartphone via gule QR-koder. Man kan også give sig selv den udfordring at scanne alle grønne QR-koder langs hele Motionsslangen. Herved modtager man et diplom for indsatsen...

I tilknytning til Motionsslangen ligger flere ruteforløb med hjertet i fokus. Der er Sundhedssporet ved Virkethus, hvor man kan teste sit kondital ved at tilbagelægge sporet med hurtige hjerteslag. I Sønder Kohave og Ovstrup Skov er der Hjertestier, mens der i Hannenovkoven gemmer sig en envejslabyrint - Stenlabyrinten. Her kan man løbe, synge eller danse kædedans gennem gangene - eller måske vandre ind i labyrintens hjerte i meditativ fordybelse...


Både offentligeog private skove

Motionsslangen går altså gennem både private og offentlige skove, og ejerforholdet har betydning for, hvordan man må færdes her.

Annonce

I de private skove kan man færdes på veje og stier fra klokken 6 til solnedgang, mens man i de offentlige skove, med et par undtagelser, kan færdes overalt hele døgnet.

De private skove er lukket i perioder, for eksempel på grund af jagt. Skile viser ejerforholdet og arealerne omkring Orupgaard, Pandebjerg og Gl. Kirstinebjerg er ikke kun rekreative områder, men også arbejdspladser - så vis særligt hensyn her.


Andre gode muligheder

Men Motionsslangen er blot én blandt mange skønne ruter i vores område, som er planlagt for cyklister, løbere, vandrere mv.

Man kan nemlig også tage på opdagelse i vores rige natur, kultur og hemmelige steder på Sundruten, Falster Rundt, Panoramaruterne, Cykelblomsten, Paradisruten, Munkevejen og Spor i landskabet.

Med untagelse af Cykelblomsten og Falster Rundt, hvor kort hentes på hjemmesider af samme navn, er de alle afmærkede. De øvrige ruter findes på friluftsguiden,.de under cykelruter. Dog skal Spor i lnadskabet hentes på spor.dk. På naturlandet.dk findes turforslag for hele Lolland-Falster.

Annonce

kilde: naturmotion.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE