Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

42 kilometer naturskøn motion

Cyklister, løbere, gående, vandrere og andre. Næsten alle kan få glæde af Motionsslangen. Foto: Flemming Keith Karlsen

Motionsslangen bugter sig naturskønt som en slangekrop omkring byen og strækker sig helt ud i de store statsskove nord for byen. Ruten er rig på natur- og kulturoplevelser og rummer ikke mindst et utal af motionstilbud.

GULDBORGSUND I sidste uge bragte vi et billede og en lille tekst om Motionsslangen i og omkring Nykøbing, som mange motionister - cyklister, løbere, gående, vandrere og andre - har stor glæde af.

Men der er helt sikkert stadig rigtig mange, der kender ikke til Motionsslangens eksistens, hvilket Ugeavisen gerne vil være med til at råde bod på.

Motionsslangen bugter sig naturskønt som en slangekrop omkring byen og strækker sig helt ud i de store statsskove nord for byen. Ruten er rig på natur- og kulturoplevelser og rummer ikke mindst et utal af motionstilbud.

Man kan begynde og slutte, hvor på Motionsslangen det passer en. Tager man hovedruten omkring Nykøbing by tilbagelægger man 20,5 kilometer.

Man kan også følge ruten nordpå, hvor den forbinder byen med oplandet og de to store skove i det midfalsterske, nemlig Ovstrup og Hannenov Skov. Den sammenlagte rute udgør med sine 42 kilometer altså en hel marathon.

Afstikkere

Motionsslangen har også tre afstikkere, nemlig i Bangesbro, Sønder Kohave og Ravnstrup Skov.

Hovedruten har farvekoden gul, og afstikkerne er blå. På afstikkerne kan man visse steder kun færdes til fods, mens man på hovedruten kan cykle overalt.

På strækningen Bangsebro Skov-Nordbyskolen ligger en spilsti, som man kan deltage i med sin smartphone via gule QR-koder. Man kan også give sig selv den udfordring at scanne alle grønne QR-koder langs hele Motionsslangen. Herved modtager man et diplom for indsatsen...

I tilknytning til Motionsslangen ligger flere ruteforløb med hjertet i fokus. Der er Sundhedssporet ved Virkethus, hvor man kan teste sit kondital ved at tilbagelægge sporet med hurtige hjerteslag. I Sønder Kohave og Ovstrup Skov er der Hjertestier, mens der i Hannenovkoven gemmer sig en envejslabyrint - Stenlabyrinten. Her kan man løbe, synge eller danse kædedans gennem gangene - eller måske vandre ind i labyrintens hjerte i meditativ fordybelse...

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både offentligeog private skove

Motionsslangen går altså gennem både private og offentlige skove, og ejerforholdet har betydning for, hvordan man må færdes her.

I de private skove kan man færdes på veje og stier fra klokken 6 til solnedgang, mens man i de offentlige skove, med et par undtagelser, kan færdes overalt hele døgnet.

De private skove er lukket i perioder, for eksempel på grund af jagt. Skile viser ejerforholdet og arealerne omkring Orupgaard, Pandebjerg og Gl. Kirstinebjerg er ikke kun rekreative områder, men også arbejdspladser - så vis særligt hensyn her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Andre gode muligheder

Men Motionsslangen er blot én blandt mange skønne ruter i vores område, som er planlagt for cyklister, løbere, vandrere mv.

Man kan nemlig også tage på opdagelse i vores rige natur, kultur og hemmelige steder på Sundruten, Falster Rundt, Panoramaruterne, Cykelblomsten, Paradisruten, Munkevejen og Spor i landskabet.

Med untagelse af Cykelblomsten og Falster Rundt, hvor kort hentes på hjemmesider af samme navn, er de alle afmærkede. De øvrige ruter findes på friluftsguiden,.de under cykelruter. Dog skal Spor i lnadskabet hentes på spor.dk. På naturlandet.dk findes turforslag for hele Lolland-Falster.

kilde: naturmotion.dk

  • Cyklister, løbere, gående, vandrere og andre. Næsten alle kan få glæde af Motionsslangen. Foto: Flemming Keith Karlsen
Annonce
Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet