cookie-og-privatlivspolitik
Hamborgskovløbet er for alle aldersklasser.
Hamborgskovløbet er for alle aldersklasser.
Foto: Claus Hansen

Ugeavisen Guldborgsund

45. udgave af Hamborgskovløbet

Motionsløbet for hele familien finder sted 25. september.
13. september 2021 kl. 10:37 Af Manfred Sørensen

NYKØBING Lørdag 25. september klokken 13 lyder startskuddet for den 45. udgave af Hamborgskovløbet, der byder på løberuterne 5,1 kilometer og 9,6 kilometer - begge med start og mål ved Hamborgskovvej 53.

Hamborgskovløbet er landets næstældste motionsløb. Kun Eremitageløbet er ældre. Løbet blev afviklet første gang i 1970, hvor den første motionsbølge rullede ind over landet. I de første mange år havde løbet rod i atletikkens verden med mange aldersklasser, fokus på klassevindere og tider i de enkelte klasser. I dag har løbet ændret sig til at være en motionsaktivitet for hele familien.

Løbet var i mange år et kæmpe arrangement, og blandt lokale løbere i de
mere modne årgange har ordet Hamborgskovløbet derfor en næsten mytisk klang. Men
efterhånden svandt tilslutningen ind, og efter løbet i 2002 opgav den daværende arrangør,
atletikklubben NA80 at føre løbet videre. I 2009 tog Guldborgsundløberne som nystartet
løbeklub handsken op igen og har arrangeret løbet siden. I år sker det for femte år i samarbejde med Guldborgsund Triathlonklub.

- Efter en lang periode, hvor Covid19-pandemien har gjort det svært at afholde motionsløb, glæder vi os til at arrangere endnu en udgave af Hamborgskovløbet, lyder det Tina Oldrup, der er formand for Guldborgsundløberne.- Der har stort set ikke været afholdt nogen løb i det sidste halvandet år, så vi håber, at mange vil tage resten af familien, kollegaen eller naboen med til Hamborgskovløbet.

- Vi har valgt at have en meget lav pris for at deltage i løbet, fortæller Thomas Urfeldt, der er formand for Guldborgsund Triathlonklub.

Annonce

- Prisen er kun på 50 kr. plus gebyr for børn op til 16 år og 100 kr. plus gebyr for voksne. Og inkluderet i prisen er en Craft-løbe t-shirt for de første 200 tilmeldte. Vi håber, at den lave pris kan få mange til at tilmelde sig løbet, understreger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE