Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Ældre borgere kommer på cykeleventyr

Poul Hansen (bagerst til venstre) og Hans Erik Olesen kan godt lide at cykle ture med de ældre fra plejecentrene. Det nyder blandt andet Knud (til venstre) og Karl godt af. Foto: Guldborgsund Kommune

Frivillige giver ældre oplevelser med cykelture, og der er plads til flere.

GULDBORGSUND Siden 2014 har Guldborgsund Kommune været med i projektet Cykling uden alder, hvor frivillige cykler ture med ældre fra plejecentre. 77-årige Hans Erik Olsen og 69-årige Poul Hansen har givet ældre borgere en mulighed for at få frisk luft, og det nyder alle godt af, fortæller Hans Erik Olsen.

- Jeg kan simpelthen fortælle så mange dejlige livshistorier fra vores cykelture. Vi synger, vi drikker kaffe, vi har gode samtaler og borgerne fortæller om løst og fast. Vi kan mærke, at de virkelig nyder, at vi giver dem en god og hyggelig oplevelse. Det er meget givende - både for borgerne og for mig, siger han og fortsætter:

- Vi gamle, der stadig har mulighed for at bevæge os, skal også holdes i gang, så det er god motion for mig, og samtidig skaber jeg glæde hos et andet menneske.

Alene i 2021 cyklede han 200 ture på omtrent seks kilometer og en time lange. I en tid, hvor corona lukkede for megen aktivitet, gav det noget andet indhold i hverdagene for de ældre. Kommunen har i alt 21 eldrevne rickshawcykler, otte kørestolscykler og tre side-by-side cykler - parcykler - på plejecentrene. De er støttet af fondsmidler primært fra Trygfonden, og frivillige, personale og pårørende kan benytte dem, hvis en beboer ønsker en cykeltur.

Hans Erik Olsen er frivillig på Plejecenter Bakkehuset i Nykøbing, og det samme er Poul Hansen, som i sin tid fik projektet til kommunen. Han kontakede den selv og spurge, om det ikke var en god idé, da han havde set, at Københavns Kommune havde det. Han er stolt over, at der er skabt så stor opbakning til cykelprojektet.

- Det er fantastisk, at der på alle plejecentre nu er mulighed for at give vores ældre borgere en dejlig oplevelse i hverdagen, siger han og tilføjer, at det kniber lidt med at finde frivillige cykelpiloter på nogle af plejecentrene:

- Så jeg håber, at der er nogle derude, der har lyst til at gøre en mærkbar forskel for vores ældre borgere. Jeg kæmper selv lidt med helbredet, men jeg bliver ved med at træde i pedalerne, så længe jeg kan, for det har stor værdi for min livskvalitet.

Ønsker man at melde sig som frivillig cykelpilot på et af kommunens plejecentre, kan man kontakte frivilligekoodinator Kicki på telefon 2518 0955 eller mail kibh@guldborgsund.dk eller Jamal på 2518 1860 eller jts@guldborgsund.dk.

  • Poul Hansen (bagerst til venstre) og Hans Erik Olesen kan godt lide at cykle ture med de ældre fra plejecentrene. Det nyder blandt andet Knud (til venstre) og Karl godt af. Foto: Guldborgsund Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt