cookie-og-privatlivspolitik
Det naturlige look og fokus på bæredygtighed har vundet frem i buketterne.
Det naturlige look og fokus på bæredygtighed har vundet frem i buketterne.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen Guldborgsund

Bæredygtige blomster

Sensommer og efterår er blomsterdekoratør Nanna Hansens favorittid på året.
05. oktober 2021 kl. 06:02 Af Hanne Gaard Guldager

TINGSTED - Jeg elsker de lækre farver, der er lige nu, og hvor der er ting, man kan gemme, tørre og bruge senere, fortæller Nanna Hansen, der ejer Nannas Blomster & Kreationer. Hun har for en kort stund sat sig i sofaen midt i hendes blomsterbutik for at give et indblik i efterårets blomstertrends. Sofaen var en drøm, der blev til virkelighed, da Nanna Hansen åbnede sin blomsterbutik i Tingsted.

- Jeg ville gerne have en sofa, hvor kunderne kunne sætte sig og nyde blomsteruniverset.

For blomster kan noget særligt, siger Nanna.

- Blomster er en glæde. Det er de både ved glade begivenheder og ved sorg. For mig betyder det meget at kunne give noget gennem blomsterne, og derfor spørger jeg meget ind til mine kunders ønsker, når jeg skal lave blomster.

Nanna ser i øjeblikket et skifte i, hvad kunderne efterspørger. Det naturlige look og fokus på bæredygtighed har vundet frem. De såkaldte evighedsbuketter blevet populære, fordi de netop kan holde længe og stadig se smukke ud. Det er også en anden type buketter, der bliver efterspurgt end tidligere. Førhen var de stramme rokokobuketter mest populære, men i dag bestiller mange kunder store, luftige buketter med naturmaterialer.

Annonce

- Buketterne må gerne være lidt rå, og det må gerne se ud som om, tingene er plukket i en grøftekant. Jeg synes jo, at det er fantastisk, at det går den vej med mere fokus på det naturlige.

Hun har også et godt råd til dem, der gerne selv vil lave buketter.

- Det er blevet nemmere at lave en buket selv, fordi den gerne må se naturlig ud. Så det er faktisk bare med åbne øjnene og blive inspireret, når du er ude at gå i naturen, for den har det hele.

Selvom det kun er oktober, er Nanna Hansen så småt begyndt at kigge frem mod julen. Hun afholder også i år kurser, hvor deltagerne kan lave juledekorationer og binde adventskranse, og så overvejer hun at lave et kursus for forældre og børn, hvor de sammen kan lave dekorationer. Det har flere kunder efterspurgt.

Sidste år måtte hun som mange andre aflyse sine kurser på grund af corona, så hun glæder sig ekstra meget i år.

Annonce

- Jeg tror, at vi alle hungrer efter at komme ud og opleve noget og være sammen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE