cookie-og-privatlivspolitik
Der blev i den grad taget fra i NFH's forsvar. Her er det Herning-Ikast-spilleren, og tidligere NFH'er, Sarah Iversen, der får en tur på halen.
Der blev i den grad taget fra i NFH's forsvar. Her er det Herning-Ikast-spilleren, og tidligere NFH'er, Sarah Iversen, der får en tur på halen.
Foto: Anders Knudsen

Ugeavisen Guldborgsund

Betonforsvar bag sejr over de jyske favoritter

NFH'erne nedkæmpede pokalmestrene fra Herning-Ikast og belønnede sig selv med to megavigtige point.
10. februar 2020 kl. 11:39 Af Manfred Sørensen

Annonce

Stor cadeau til NFH's spillere og trænere for en fornem indsats, kløgtig taktik onsdag aften i Lånlet Arena og en sejr på 24-22 over favoritterne fra Herning-Ikast, der for blot seks uger siden blev danske pokalmestre.

Der blev fra de gules side fightet, så det var en lyst. Defensiven arbejdede stenhårdt og der blev tacklet igennem, ligesom målvogter Cecilie Greve tog rigtig godt fra.

Ikke mindst i anden halvleg, hvor det kun lykkedes gæsterne at score otte gange var der faktisk tale om et betonsvar. Så snart de jyske skytter nærmede sig tre-meter grænsen blev der "hugget til" og man fornemmede for alvor frustrationen hos Herning-Ikast spillerne jo længere afslutningen af opgøret nærmede sig.

NFH blev bare ved. Også, da en føring blev sat over styr og man pludselig var bagud 17-19. "Mulle" og co. lod sig heller ikke slå ud af, at man havde meget svært ved at få bolden forbi gæsternes meget stærke keeper Sabine Englert - for så længe modstanderen heller ikke kan score er man jo inde i kampen. Og det kom NFH'erne for alvor, da jyderne blev indhentet og føringen pludselig var 23-20 - hallen med flere end 1.200 tilskuere kogte. Kunne det blive til to lidt uventede point?

Det kunne det, for selvom der blev reduceret til 23-22 red NFH stormen af og banens mindste, Ayaka Ikehara, satte trumf på med en scoring få sekunder før tid til 24-22. Sådan!

To super-vigtige point i bestræbelserne på at indhente Aarhus United, Randers og/eller Silkeborg/Voel i top 8 og komme med i det attraktive slutspil. Med det flotte agressive forsvarsspil, der blev vist i onsdag er der grund til optimisme - så skal bare angrebsspillet lige op i et lidt højere niveau ...

Forhåbentligt er det allerede tilfældet mandag i indeværende uge, hvor det gælder Silkeborg-Voel på udebane i Jysk Arena i Silkeborg.

Hjemmeholdet er pt. tre point foran NFH, så man skal ikke have læst matematik på universitet for at regne ud, at NFH med en ny sejr kan komme meget tæt på Silkeborg-Voel og måske overhale Aarhus og Randers, der er blot henholdsvis ét og to point foran de gule i tabellen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce