cookie-og-privatlivspolitik
Et gavekort på 1.000 kroner til La France kan blive dit...

2

Billeder

Et gavekort på 1.000 kroner til La France kan blive dit...
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen Guldborgsund

Blomsterbinderi i 100 år

Den smukke gamle bygning i Langgade 16 rummer masser af historie - og ikke mindst stadig en blomsterforretning.
28. september 2021 kl. 06:00 Af Katrine Sabroe Christensen

NYKØBING I denne foranderlige tid vi lever i, er det bemærkelsesværdigt at møde noget, der stadig er, som det var for mange, mange år tilbage. I Langgade i Nykøbing ligger blomsterforretningen La France, og i år kan det fejres, at der i 100 år har været blomsterforretning i bygningen.

- Den smukke bygning blev opført som korn- og foderstof forretning i 1810 og inden butikken blev blomsterforretning, husede den byens apotek fra 1882 og frem. Vi har kassebøger helt tilbage fra 1946, men vi ved med sikkerhed, at butikken har annonceret i Folketidende allerede i 1921, fortæller Pernille Elmann Hansen, indehaver af La France, og lejer af bygningen. La France har et samarbejde med Euroflorist.

Den fredede bygning emmer af sjæl og historier, og foruden butikslokalet, hører der et stort baglokale med, hvor der også ses levn fra dengang bygningen husede et apotek - der er for eksempel mærker i gulvet fra den store maskine, der lavede piller.

Pernilles mand, Jon From, har været forbi Egnshistorisk Arkiv, og her fandt han blandt andet spændende gamle fotografier, der kunne berette om en svunden tid.

- Til november har jeg haft forretningen i to år, og det var da et lidt "skidt" tidspunkt, når verden nu ramlede ind i corona-epidemien, men der er heldigvis ved at komme gang i tingene igen. Nu kan folk jo holde de runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og så videre, der har været sat en stopper for. Og inden længe er der dømt adventskranse og juledekorationer, så det skal nok gå, fortæller Pernille Elmann Hansen, der også har et stort udvalg af lys, brugskunst, lokale vine med mere på hylderne.

Annonce

Og dertil kommer et nyt kølerum til de afskårne blomster, der er rykket op fra kælderen og op i butikken. Det gamle havde mange år på bagen, og det kunne ikke svare sig at reparere mere på det.


Konkurrence

I anledningen af 100 året udlodder La France i samarbejde med Ugeavisen et gavekort på 1.000 kroner i en læserkonkurrence. For at deltage i lodtrækningen skal du blot udfylde kuponen fra Ugeavisen og aflevere den Hos La France senest fredag 8. oktober.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE