cookie-og-privatlivspolitik
Bogen "Systofte Sogn - bidrag til sognets historie", byder selvfølgelig også på masser af historiske og besnærende billeder. Blandt andet dette fra engang i 1950'erne af Hansine Myssen fra Stubbekøbingvej 225. Men også andre, der har endnu flere år på bagen.
Foto: Tingsted og Systofte Sognes Lokalhistoriske Arkiv

Ugeavisen Guldborgsund

Bog om Systofte i trykken

Tingsted og Systofte Sognes Lokalhistoriske Arkiv inviterer til bogudgivelse lørdag 6. november i Systofte Forsamlingshus.
08. oktober 2021 kl. 06:11 Af Manfred Sørensen

SYSTOFTE Medarbejdere ved Tingsted og Systofte Sognes Lokalhistoriske Arkiv har de seneste to år brugt oceaner af timer på at researche og samle ord og billeder til bogen "Systofte Sogn - bidrag til sognets historie".

Den store arbejde har nu udmøntet sig i 298 sider bestående af tre hovedafsnit, hvor der indledes med omtale af Systofte Kirke og skolerne.

Derefter følger en beskrivelse af de enkelte gader og veje, huse og gårde i sognet.

Til sidst er der en afdeling med fortællinger om virksomheder, foreninger, personer, erindringer og andet.


Fik arbejdsro

- Situationen omkring covid-19 har givet redaktionen ro til koncentreret at arbejde på bogen. Lokalhistorisk Arkiv var lukket, men der blev arbejdet hjemmefra. Mange både tidligere og nuværende beboere i sognet har bidraget med tekst og billeder til bogen. Tak for det, lyder det fra Grethe Høgh Hansen fra redaktionen bag bogen.

Annonce

Nu er Tingsted og Systofte Sognes Lokalhistoriske Arkiv så klar til invitere til en festlig bogudgivelse med et glas bobler og en kop kaffe/the.

Det sker lørdag 6. november klokken 14, hvor der bliver en kort indledning fra Ebbe Hansen og Grethe Lollike, inden kasserne med bøger åbnes.

- Det er samtidig en god mulighed for at mødes med gamle skolekammerater, tidligere og nuværende naboer og bekendte - og ikke mindst, at få en god snak om gamle dage, lyder opfordringen fra redaktionen og arkivet.

Har man ikke mulighed for at komme til bogudgivelsen 6. november, er man meget velkommen til efterfølgende at kontakte Tingsted og Systofte Sognes Lokalhistoriske Arkiv, som holder til i Kultur- og Foreningshuset på Stationsvej 57 i Tingsted.

Her kan man også kan kigge ind i åbningstiden, som er hver mandag klokken 10 til 12 og 1. mandag i måneden klokken 17 til 19.

Annonce

Uden for åbningstiden er man velkommen til at ringe på telefon 3052 7303.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE