cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Katrine hentede...
Foto: Blomsterbørn

Ugeavisen Guldborgsund

Buketten bragte glæde to gange

Vinder nummer to i Ugeavisens læserkonkurrence i samarbejde med Blomsterbørn i Nygade i Nykøbing blev Elin Mejer, der ønskede at Kirkens Korshærs varmestue fik den - og sådan blev det også i et par timer...
08. februar 2021 kl. 14:56 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

NYKØBING Da Ugeavisen sammen med Blomsterbørn i Nykøbing/Maribo for nogle uger siden lancerede læserkonkurrencen med "tak for hjælpen under corona"-buketter var formålet at spræde lidt farve og glæde i denne lidt "grå tid". Vi er kommet godt i gang, og sidste uge var ingen undtagelse... Elin Mejer fra Jernbanegade 45 i Nykøbing havde nomineret Kirkens Korshærs varmestue (hendes nabo) til buket med ordene:

"Hej, jeg syntes, at Kirkens Korshærs varmestue i Jernbanegade 43, skal ha´ en buket, for den store støtte de giver byens ensomme og hjemløse her i Corona tiden. De holder åben hver dag, så vi kan få en kop kaffe, et måltid mad og en snak."

Nu ville skæbnen dog, at Elin ligger på sygehuset, så det med selv at hente og give buketten til varmestuen var ikke en mulighed, så Katrine fra Ugeavisens redaktion var stand in sidste tirsdag.


På varmestuen

- Vi kender Elin rigtig godt. Hun kommer her dagligt og spiser dagens ret og drikker en kop kaffe, fortæller Betinna Lidström, hvortil en af brugerne friskt tilføjer:

- Ja og det hele skal klares, inden hun skal hjem og se Bjerglægen i tv. Det er hendes helt store hobby.

Annonce

Det er tydeligt, at der en fast lille gruppe, der holder sammen og som ser hinanden dagligt i varmestuen. De passer på hinanden.

- Hun er altid så opmærksom og glad for at glæde andre - gerne med blomster. Hun elsker blomster - men ikke så begejstret for teknik, så det er faktisk mig, der har hjulpet hende med at sende en mail til jer. Hun ville så gerne vinde en buket til os, og hvor er vi bare taknemmelige. Det er en lidt svær dag i dag, fordi vi desværre er nødt til at lukke fra i morgen og frem til 1. marts, fortsætter Betinna Lidström, der er fast vikar i varmestuen.

Kirkens Korshær er selvfinansieret, og henter det meste af deres indtægt fra deres genbrugsbutikker landet over. Varmestuen har måttet holde åbent, fordi den har en kritisk funktion i samfundet, men nu er pengekassen desværre tom.

Det er skidt... - ikke mindst her i kulden, hvor der ikke rigtigt er åbent nogle steder, hvor for eksempel hjemløse kan sætte sig og får lidt at spise eller få varmen.

- Vi kører jo også normalt ud og holder lidt øje med de hjemløse, der for eksempel bor i skoven, og hjælper dem måske med en ny sovepose eller noget varmt tøj. Og det må vi desværre sætte lidt på pause, fortsætter Betinna Lidström, der henviser til Kirkens Korshær Nykøbings Facebook-side, hvor der er oprettet en indsamling, hvor man er velkommen til at donere et beløb.

Annonce

Buketten skal videre

- Vi har snakket lidt om det, og vi er blevet enige om, at den smukke buket skal ud til Elin på sygehuset. Det er det eneste rigtige at gøre. Og vi ved, hvor meget hun elsker blomster, fortæller Betinna Lidström, der ud af eftermiddagen ringer til Katrine efter hendes besøg ved sygesengen.

- Elin blev meget glad og overrasket, så buketten har bragt stor glæde to gange i dag.

Efterskrift: Det hele endte dog godt, og varmestuen måtte kun holde lukket én enkelt dag i sidste uge, før Guldborgsund Kommune kom med en økonomisk håndrækning, så varmestuen kan holde åbent en måned mere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE