Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Cyklen gratis med i bus og tog

Der er tale om en forsøgsordning, og formålet er at få flere til at benytte busserne og Lollandsbanen og dermed lade bilen stå noget oftere. Foto: Privat

Fra onsdag i sidste uge og to år frem må man tage sin cykel gratis med i Lollandsbanens tog og Movias busser på Lolland-Falster.

LOLLAND-FALSTER Så er der godt nyt til alle på Lolland-Falster, som gerne vil kombinere offentlig transport med en cykeltur.

Fra og med på onsdag i sidste uge og to år frem bliver det nemlig muligt at tage cyklen ganske gratis med i Movias busser eller Lollandsbanens tog i Lolland og Guldborgsund kommuner.

Der er tale om en forsøgsordning, og formålet er at få flere til at benytte busserne og Lollandsbanen og dermed lade bilen stå noget oftere.

Derudover er ambitionen også, at den gratis cykelmedtagning skal tiltrække nye kunder til den offentlige transport - eksempelvis folk, der i gåafstand bor langt fra et busstoppested eller en station, men som måske gerne vil cykle derhen og så tage cyklen med i bussen eller toget, fremgår det af en pressemeddelelse fra Movia.

Forsøget finansieres af de to lokale kommuner og Region Sjælland i fællesskab og er en del af regionens initiativ "Fremtidens Kollektive Trafik".

Her undersøger regionen, om en koordineret indsats på tværs af økonomi og kommunegrænser flytter flere borgere over i den kollektive transport, og om det øger tilfredsheden med mobiliteten i den kollektive transport.

- Vi skal gøre det nemt og attraktivt for vores borgere og pendlere at tilvælge bus og tog fremfor for eksempel den private bil. I Region Sjælland arbejder vi målrettet på at styrke fremtidens kollektive trafik. Her er det afgørende, at vi får afprøvet fleksible løsninger for at se, om det giver flere passagerer og højere mobilitet, siger Peter Jacobsen, der er formand for Regions Sjællands Udvalg for Regional Udvikling, i pressemeddelelsen.

Hos Guldborgsund Kommune ser formanden for teknik-, miljø- og ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen (G) flere fordele ved forsøget.

- Nogle vil også have glæde af at benytte bussen om morgenen og tage cyklen hjem om eftermiddagen. Så er dagens motion pludselig en del af den daglige transport, siger han.

I Lolland Kommune mener formanden for teknisk udvalg, Gert Mortensen (S), at forsøget passer godt sammen med kommunens udbygning af cykelruter.

- Vores kommune har et tætmasket cykelstinet til vore jernbanestationer i Maribo, Nakskov og Rødbyhavn. Femern A/S udbygger med yderligere cykelrutenet i Rødbyhavn, og vi er startet udbygning af lade-stationer på vore stier, så el-cykler kan serviceres, fortæller han.

Der er dog visse begrænsninger i forsøget. Man må ikke have cyklen med i Lollandsbanens tog på hverdage mellem klokken 6.30 og 8.00, da morgenafgangen fra Nakskov Station er fyldt med unge studerende på vej i skole.

Forsøget evalueres løbende samt igen, når de to år er gået.

Det medfører ifølge pressemeddelelsen ingen udgifter for Lolland og Guldborgsund kommuner eller Region Sjælland, men det ventes, at de vil gå glip af indtægter fra cykelbilletter på sammenlagt cirka 120.000 kroner.

DSBs tog er ikke omfattet af forsøget.

  • Der er tale om en forsøgsordning, og formålet er at få flere til at benytte busserne og Lollandsbanen og dermed lade bilen stå noget oftere. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Efter flere forsinkelser: 30 millioner dyrt projekt kan endelig begynde

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket

Vejret

Lavtryk og regn besøger Danmark i påskedagene