cookie-og-privatlivspolitik
I dag, mandag, må detailhandlen åbne igen.
I dag, mandag, må detailhandlen åbne igen.
Foto: Arkiv

Ugeavisen Guldborgsund

Delvis genåbning

Partierne er enige om en genåbning, der i det væsentlige følger indstillingerne fra indsatsgruppen på baggrund af anbefalingerne fra den faglige referencegruppe. Regionale forskelle.
01. marts 2021 kl. 10:14 Af Manfred Sørensen

HELE LANDET Et flertal af Folketingets partier bestående af regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten nåede onsdag i sidste uge til en fælles forståelse om de næste skridt for en gradvis og ansvarlig genåbning af Danmark.

Samtidig igangsættes en bredere proces med inddragelse af alle Folketingets partier for at udarbejde en strategi for den videre genåbning af samfundet både på kort og længere sigt.

Partierne er enige om, at vi står et positivt sted, hvor smitten er kommet ned på et niveau, hvor vi med eksperterne i ryggen kan åbne for store dele af detailhandlen, udendørs kulturinstitutioner og dele af det udendørs idrætsliv.

Partierne er således enige om en genåbning, der i det væsentlige følger indstillingerne fra indsatsgruppen på baggrund af anbefalingerne fra den faglige referencegruppe.


På nationalt niveauåbner mandag 1. marts:

- Udvalgsvarebutikker under 5.000 m2 (dog undtaget udvalgsvarebutikker i storcentre) genåbnes med midlertidigt skærpede kvadratmeterkrav.

Annonce

- Udvalgsvarebutikker på 5.000 m2 eller derover kan holde åbent for et meget begrænset antal kunder mod tidsbestilling.

- Udendørs kulturinstitutioner genåbnes med krav om, at besøgende skal fremvise dokumentation for negativ test, der er højst 72 timer gammel.

- Forsamlingsforbuddet hæves fra 5 til 25 personer for så vidt angår udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi.


Regionale åbninger:

- I Nord- og Vestjylland må alle afgangselever i grundskoler i skole hver anden uge.

- Det samme gælder ungdomsuddannelser og voksenuddannelser under forudsætning af test to gange om ugen. Efterskoler genåbner med fuld fremmøde.

Annonce

- På Bornholm er der fuld genåbning af skoler, efterskoler og vieregående uddannelser samt liberale erhverv som frisærer. To test om ugen er et krav for ungdomsuddannelser, højskoler og videregående uddannelser.


Der gælder stadigdisse restriktioner:

- Forsamlingsloftet er på fem personer (på Bornholm ti personer).

- Frisører, fitnesscentre og massører er lukket. Det samme gælder klinikker, der udfører kosmetiske behandlinger.

- Storcentre skal holde lukket. Butikker over 5.000 m2 må have begrænset antal kunder.

- Alle indendørs idtræts- og kulturanlæg er lukket. Det gælder blandt andet håndboldhaller, svømmehaller, fitnesscentre, teatre og biografer.

Annonce

- Restauranter, barer caféer, diskoteker og lignende skal holde lukket. De må gerne sælge takeaway.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE