cookie-og-privatlivspolitik
Tripolini V.P. kørt af træner Jeppe Juel vandt sidste år. Det var i øvrigt anden gang Juel vandt Harald Lunds Mindeløb med denne hest. Han har også sejret i løbet med hesten Stelton.
Tripolini V.P. kørt af træner Jeppe Juel vandt sidste år. Det var i øvrigt anden gang Juel vandt Harald Lunds Mindeløb med denne hest. Han har også sejret i løbet med hesten Stelton.
Foto: Claus Hansen

Ugeavisen Guldborgsund

Der bliver udsolgt til Mindeløbet

Søndag den 19. juli bliver der fartfest på NFT, men desværre kun med ca. 330 tilskuere.
17. juli 2020 kl. 07:08 Af Manfred Sørensen

Annonce

NYKØBING Når NFT er værter for Harald Lunds Mindeløbsdag på søndag, er det sæsonens i særklasse største løbsdag på alle parametre. Der er normalt fuldt hus på tilskuerpladserne med op til 2.000 tilskuere og mange stærke navne på både heste- og kuskesiden, men årets udgave er heller ikke gået fri af Covid 19-bestemmelserne, og det kommer desværre til at koste en del både tilskuermæssigt og økonomisk.

Der er kun mulighed for at lukke ca. 350 tilskuere ind, og det bliver ikke noget problem, mens man desværre må skulle mange, som har sat kryds i kalenderen for lang tid siden.

Økonomisk bliver omsætningen naturligvis ikke på højde med tidligere, og præmiesummen i Mindeløbet er på 40.000 kroner til vinderen, og det er mindre end tidligere.

- Vi håber alligevel at kunne præsentere et stærkt hurtigløb og satser på yderligere ni løb, men det er meget ærgerligt, at vi er begrænset på tilskuerantallet, siger direktør Dennis Stenbæk, NFT, som kan byde på kuske som Jeppe Juel, Ken Ecce, Lars Lykke, Christian Lindhardt samt svenske Jörgen Sjunnesson og Thomas Uhrberg, ligesom de lokale trænere er klar til at byde gæsterne op til kamp.

Desværre er både Birger Jørgensen og René Kjær udelukket efter en løbsdag i Aarhus, og de to har et specielt forhold til denne løbsdag, idet begge har lært en masse som ansatte hos Harald Lund, der levede op til tilnavnet "Kongen af Falster".

De lidt ældre husker stadig, da han i 1972 kørte Osman Bogø til derbysejr i overlegen stil. Sejren var ventet, og vognmanden, der kørte Osman Bogø til Charlottenlund, havde følgende tekst på lastvognens sider: Her kommer derbyvinderen.

Søndag den 19. skal nok blive en festdag selv med begrænsningerne, og mange trænere og hesteejere bakker op om denne dag til ære for Harald Lund, der var kendt som en mand, der vidste, hvor målstregen lå, og han var for alvor med til at sætte NFT på landkortet.      

Sidste løbsdag var der tæt på udsolgt på tilskuerpladserne, og der bliver næppe solgt billetter ved indgangen, da der er mange forudbestillinger.

- Det er er en fordel at bestille bord allerede nu på 54 85 51 54 for at være sikker på at komme til væddeløb, siger restauratør Erling Clausen.

 KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce