cookie-og-privatlivspolitik
Tingsted og Systofte Sognes Lokalhistoriske Arkiv er i disse måneder i gang med at finde gamle minder og gode historier frem til en bog om Systofte Sogn.
Foto: Kurt Malini

Ugeavisen Guldborgsund

Der er en bog om Systofte på vej

Sognets historie skrives af dets beboere, tidligere som nuværende.
30. januar 2020 kl. 08:31 Af Manfred Sørensen

Annonce

Tingsted og Systofte Sognes Lokalhistoriske Arkiv er i disse måneder i gang med at finde gamle minder og gode historier frem til en bog om Systofte Sogn, og inviterer derfor til et møde i Systofte Forsamlingshus tirsdag 4. februar klokken 19.

- Ud over materiale, som ligger på arkivet i form af tekst og billeder, benyttes også offentlige registre som f. eks. BBR, men de personlige oplysninger er alt afgørende for, at bogen kan blive en god og fyldestgørende beskrivelse af sognet, og selv den mindste detalje kan være værdifuld i den store sammenhæng, lyder det fra Grethe Høgh Hansen fra Tingsted og Systofte Sognes Lokalhistoriske Arkiv.

Nogle har muligvis oplevet, og undret sig over, at en fotograf på et tidspunkt har været i gang med at tage billeder af ejendomme.

Det kan være i forbindelse med en aftale, som Lokalhistorisk Arkiv har lavet med tidligere kørelærer Kurt Malini, som i øvrigt selv er Systofte-dreng, og som har lovet at hjælpe med billedmateriale fra sognet, som det ser ud i dag.

- Alle beboere i sognet, ejere som lejere, kan på hver sin måde bidrage til sognets historie, og i Lokalhistorisk Arkiv håber vi derfor også, at såvel tidligere beboere, som tilflyttere, har lyst til og mulighed for at komme til mødet, lyder opfordringen fra Grethe Høgh Hansen.

Helt konkret efterlyses nærmere oplysninger om forskellige institutioner, som f. eks. Løbeklubben Young Boys, 4H: har de haft aktiviteter i Systofte?

Eller hvad er historien om Kjørupkvartetten og hvordan blev crossbanen i grusgraven til?

Der findes heller ikke for nuværende oplysninger om den private friskole "Falsters Lilleskole", som lå på Borcher Petersens ejendom i udkanten af Systofte, hvor der i dag er grusgrav.

På et tidspunkt blev der også oprettet en "roebørnehave", men hvordan og hvor længe fungerede denne? Spørgsmålene er mange.


Ellers i åbningstiden

Har man ikke mulighed for at komme til mødet 4. februar, er man meget velkommen til at kontakte Tingsted og Systofte Sognes Lokalhistoriske Arkiv, som holder til i Kultur- og Foreningshuset på Stationsvej 57 i Tingsted, hvor man også kan kigge ind i åbningstiden, som er hver mandag kl. 10-12 og 1. mandag i måneden tillige kl. 17-19.

Uden for åbningstiden er man velkommen til at ringe på tlf. 2388 9583 eller på 3052 7303.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce