cookie-og-privatlivspolitik
Fra 25. december tvangslukkes detailhandlen - foreløbig til 3. januar.

2

Billeder

Fra 25. december tvangslukkes detailhandlen - foreløbig til 3. januar.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen Guldborgsund

Detailhandlen lukker ned nu

Fra den 25. december og frem til den 3. januar vil resten af detailhandlen blive lukket ned. Det omfatter alle butikker med undtagelse af dagligvarebutikker og apoteker.
25. december 2020 kl. 10:08 Af Manfred Sørensen

Annonce

HELE LANDET Ikke helt uventet præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S) i sidste uge nye restriktioner. Det skete på et pressemøde onsdag aften, og dermed nærmer Danmark sig nu en komplet nedlukning på grund af coronavirus, som man så i foråret.

Få overblikket over restriktionerne, der gælder hele landet:

Alle landets storcentre og indkøbscentre skal lukke, og det skete allerede med virkning fra i torsdags.

Fra den 25. december og frem til den 3. januar vil resten af detailhandlen blive lukket ned. Det omfatter alle butikker med undtagelse af dagligvarebutikker og apoteker.

Liberale erhverv som eksempelvis frisører, massører og tatovører lukkes fra den 21. december.

- Vi gør det, vi gør, fordi enepidemi, der løber ud af kontrol, vil have store konsekvenser og større konsekvenser end det har at lukke ned nu, sagde Mette Frederiksen.

De nyerestriktionerfår også betydning for de yngste skoleelever. Hidtil har det kun været eleverne i 5.-klasse og op, som skulle have fjernundervisning, men fra den 21. december sendes skolebørn på ferie, hvis de ikke allerede er det. Også efterskoler og højskoler skal lukke.

Desuden skal fritidsinstitutioner lukke. Også dette gælder fra den 21. december.


Ingen ændringer for juleaften

Mette Frederiksen fortalte på pressemødet, at der ikke ændres ved anbefalingerne for juleaften.

Det anbefales på det kraftigste, at man maksimalt forsamler sig ti personer.

Statsministeren fortalte på pressemødet, at der ikke er planer om at indførerestriktionerfor danskernes bevægelighed mellem landsdelene.


Anbefalinger på vej

I skrivende stund var der er endnu ingen klare meldinger om nytåret, men det kommer, og der bliver ikke givet frit spil.

- Det vil ikke være rimeligt, at vi på årets sidste dag sætter det hele over styr, lød det fra Mette Frederiksen.

I starten af indeværende uge vil myndighederne melde klart ud i forhold til nytåret. Det forventes dog ikke, at flere restriktioner kan være på vej.

- Det er myndighedernes klare vurdering, at vi så at sige kan nøjes med de restriktioner, vi melder ud i dag, sagde statsminsteren i onsdags.

I Nykøbing er reaktionerne på tvangslukningen fra 25. december blandet med både tristesse og taknemmelighed.

- Jeg er dybt, dybt taknemmelig for, at vi når at få julehandlen med. Jeg havde ærligt talt frygtet det, der var værre, lyder det fra erhvervs- og citychef, André Andersen, Vores Nykøbing, med henvisning til at storcentre allerede blev lukket onsdag aften.

- Vi har ikke storcentre på Lolland-Falster, så det er vi ikke ramt af. Men jeg føler virkelig med de forretningsdrivende i landets storcentre, siger André Andersen.

Han peger dog på, at også tiden efter jul normalt er en travl tid i den lokale detailhandel.

- Mange butikker starter udsalg, og det er også i de dage, at mange bytter julegaver. Alt det bliver naturligvis udsat, siger han.

André Andersen oplyser, at han onsdag aften efter pressemødet fik travlt med at kommunikere med Vores Nykøbings medlemmer.

Hovedparten af butikkerne i Nykøbing udvidede åbningstiderne begge dage i den forgangne weekend med to timer til klokken 18.

Han bed også mærke i, at der på pressemødet onsdag ikke kom nogle opfordringer til at handle julegaver online, som det tidligere har været tilfældet, og som 35 handelsbyer landet over har kritiseret regeringen for.

- Det tyder på, at statsministeren har lyttet til kritikken, konstaterer han og tilføjer.

- Vi har iøvrigt oplevet en flot opbakning til den lokale handel. Det er vi meget taknemmelige for, siger André Andersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce