Ugeavisen Guldborgsund

Drømmen om slutspillet lever

NFH balancerede tæt på et nederlag mod Randers i onsdags, men hev heldigvis det ene point i land. Fredag gælder det Ajax på udebane.

Flere gange bagud med hele seks mål i første halvleg og 13-18 ved pausen. Så i anden halvleg i gang med et succesrigt kapløb for at indhente gæsternes forspring - og pludselig i front med 25-23 - for så alligevel ved sidste fløjt at skulle være tilfreds med 29-29 og det ene point ...

Ja, som man kan læse her var de 1.128 tilskuere i Lånlet Arena onsdag aften til kampen i HTH Ligaen mellem NFH og Randers HK virkelig ud for en rutchebanetur, masser af dramatik og ikke mindst spænding.

Der stod meget på spil for begge hold. P.t. tyder det hele nemlig på, at netop de gule og kronjyderne skal kæmpe om 8. pladsen og dermed den sidste ledige plads, der giver adgang til slutspillet.

Kampens betydning spillede åbenbart NFH et puds i første halvleg. Det kneb gevaldigt i begge ender af banen, så Randers kunne stille og rolig opbygge et solidt forspring.

Dog ikke større end, at NFH med en helt anden indstilling i anden halvleg kunne få vent slaget, og da det så blev til den omtalte to-måls føring burde sejren og to megavigtige point burde være kørt i hus.

Men sådan blev det ikke, og hvis ikke Angelica Wallén havde udlignet til 29-29 med blot en halv snes sekunder igen, havde Randers haft et forspring på hele fire point ned til NFH. Nu er det stadig "kun" to.

Og det er jo trods alt til at have med at gøre, når man betænker, at der resterer hele ni spillerunder. Der kan dermed nå at ske rigtig meget. Under alle omstændigheder har NFH overstået møder med blandt andet København, Esbjerg og Viborg. Tre stærke topmandskaber, som Randers alle har til gode.

NFH's kommende opgave venter fredag klokken 19.30 i Bavnehøjhallen, hvor det gælder Ajax København, der blot har to point færre end NFH.

Vesterbro-klubben har virkelig imponeret - senest i onsdags, hvor det lykkedes at besejre Odense på udebane!

Udover det har Ajax også nedlagt Viborg og taget point fra Herning-Ikast. Og mange NFH-tilhængere kan sikkert også huske tilbage til september, hvor NFH havde stort besvær med at besejre Ajax på hjemmebane med 22-28.

Der venter med garanti en hård nød på fredag på Vesterbro.

• NFH's bedste angrebskort, Johanna Westberg, er heldigvis ved at genfinde formen. Mod Randers blev det til seks scoringer fra den høje svenske bagspiller. Foto: Flemming Keith Karlsen