cookie-og-privatlivspolitik

Ugeavisen Guldborgsund

Effektivt hjemme-arbejde

Nu er hjemmet ikke længere kun et sted vi bor sammen med familien, men også vores arbejdsplads. Her giver lokale PriceRunner 10 tips til den effektive hjemmearbejdsplads.
19. marts 2020 kl. 06:39 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

DANMARK Både virksomheder og offentlige myndigheder har bedt deres ansatte om at arbejde hjemmefra i videst muligt omfang. Det kan være en udfordring for mange, der ikke har prøvet det før. PriceRunners medarbejdere skal også i størst muligt omfang arbejde hjemmefra i de kommende uger. Virksomheden deler her ti gode råd til hvordan du kommer godt i gang med at arbejde hjemmefra baseret på erfaringer fra flere af PriceRunners medarbejdere, der før har arbejdet hjemmefra.

1. Udpeg de opgaver der skal klares: Lav en liste i slutningen af hver arbejdsdag med de opgaver, du skal udføre næste dag. Det kan være et par kortere punkter på 1-3 ting. Sørg for, at du straks går i gang med disse opgaver om morgenen for både at komme i gang med arbejdet.

2. Gør dig klar til arbejde: Prøv at hold dig til dine sædvanlige rutiner. Spis morgenmad, klæd dig på og gør det, du normalt gør om morgenen. Pyjamas og badekåbe er de største trusler mod produktivitet og kreativitet derhjemme.

3. Identificer distraktioner og eliminer dem: Distraktioner er altid kun et klik væk på computeren eller telefonen. Når du arbejder derhjemme, er det lettere at ryge i fælden end på arbejdet. Få et overblik over dine distraktioner, såsom YouTube, Facebook, nyhedssites og lignende, og accepter så, at du enten skal blokere dem eller helt fjerne disse apps.

4. Skab din egen hjemmearbejdsplads: Du har brug for en dedikeret hjemmearbejdsplads. Soveværelset eller stuen er ofte dårlige valg, da din hjerne forbinder de steder med alt andet end arbejde.

5. Undgå besøg fra venner og familie: I løbet af en hjemmearbejdsdag bør hjemmet i videst muligt omfang være en no-go-zone for familie og venner.

6. Vær online og tilgængelig: Tjek din e-mail, vær online på virksomhedens chatværktøj og slå lyden til på din telefon.

7. Gå en tur: Det er let at sidde fast i nogle arbejdsopgaver, særligt når man arbejder hjemmefra.

8. Planlæg frokosten på forhånd: Det er overraskende let at glemme, at man skal huske at spise frokost, når man arbejder derhjemme.

9. Udskyd de huslige opgaver.

10. Fejr fredag eftermiddag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce