cookie-og-privatlivspolitik
Det skæve univers fra fortællingen er nemlig blevet forvandlet til en fantasifuld udstilling.
Det skæve univers fra fortællingen er nemlig blevet forvandlet til en fantasifuld udstilling.
Foto: Christoffer Askman Photography

Ugeavisen Guldborgsund

En lørdag i hønsehuset

En fantastisk tegnet verden rykker ind på Hovedbiblioteket.
31. januar 2020 kl. 17:34 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

"I et hønsehus i en lille by boede der en dreng ved navn Lille Virgil. Hønsehuset var bagerens, men Lille Virgil havde fået lov til at bo der - lige til det en dag faldt sammen."

Sådan starter Ole Lund Kirkegaards klassiske børnebog om Lille Virgil, der får nyt liv på Guldborgsund-bibliotekerne, når Hovedbiblioteket inviterer indenfor i den 4. interaktive udstilling fra formidlingsprojektet "Fang Fortællingen", hvor børnene for eksempel denne gang kan lege i Lille Virgils hønsehus. Ligesom med de foregående udstillinger i projektet, som alle hver især er udviklet af forskellige biblioteker, sker det med et brag af en fernisering for familier. Lørdag 1. februar kl. 10 til 14 inviterer personalet på sjove og lærerige aktiviteter, konkurrencer og lidt lækkert til ganen.

Det skæve univers fra fortællingen er nemlig blevet forvandlet til en fantasifuld udstilling, hvor børnene kan gå på opdagelse og klæde sig ud. Sammen kan I også lave dukketeater, besøge købmanden, smage et kaspers frø eller være den store smed for en dag. Væggene er fulde af sproget fra Lille Virgil, som kan bruges under legen i udstillingen.

Kan man ikke nå forbi til åbningen, er der rig mulighed for at udforske og lege i udstillingen senere. Kulisserne i udstillingen er tilgængelige hver dag fra 1. februar og frem til 20. april i hele børnebibliotekets ubetjente åbningstid, så børn i alle aldre kan gå på opdagelse i Lille Virgils spændende univers.

Artefakterne som udklædningstøj er kun tilgængelig i den betjente åbningstid og udleveres ved henvendelse ved skranken på børnebiblioteket. Dog skal man være opmærksom på at Aktivitetsrummet, hvor udstillingen står, kan være booket til skole- og dagtilbudsforløb i hverdagene.


Skoleforløb

Guldborgsund-bibliotekerne tilbyder som ved de tre andre "Fang Fortællingen" udstillinger også undervisningsforløb. Denne gang er det 2. årgang på skolerne, der har mulighed for at deltage i forløbene, som biblioteket udbyder ti af på Kulturtjenesten. Skoleforløbene foregår i perioden 4. februar til og med 20. april og mange af dem er allerede booket.

I forløbet undersøger børnene Lille Virgils univers og sammen skal de for eksempel finde lighedspunkter til andre kendte børnebøger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce