cookie-og-privatlivspolitik
I år er der 23 både, der har valgt at sejle Guldborgsund Baltic Race.
I år er der 23 både, der har valgt at sejle Guldborgsund Baltic Race.
Foto: Privat

Ugeavisen Guldborgsund

En lokalt forankret kapsejlads

23 både er klar ved startlinjen på Vikingebroen torsdag og fredag til Guldborgsund Baltic Race.
23. august 2021 kl. 15:00 Af Katrine Sabroe Christensen

NYKØBING Det er fjerde gang, at sejlklubber fra Falster og Lolland står bag en kapsejlads, hvor der enten er en eller to sejlere i båden. I år hedder sejladsen Guldborgsund Baltic Race, og den træder i stedet for Vegvisir Race, som - med udgangspunkt i Nykøbing - kuldsejlede sidste år på grund af uoverensstemmelser med idemanden.

Deltagertallet når ikke op på de foregående år, blandt andet fordi mange af sejlerne er bundet af deres tilmelding til Vegvisir Race sidste år, hvor sejladsen blev aflyst på grund af corona.

Det har dog ikke afholdt en af Danmarks bedste singlesejlere, sejlmager, Jan Hansen fra at være med i Guldborgsund Baltic Race. Til minbaad.dk forklarer han hvorfor.

- Jeg kan aldrig få sømil nok, og så er det opvarmning til Silverrudder i september. Men jeg synes, det er en udfordrende sejlads med meget navigation, og det kan også være lange stræk i sejladsen. Jeg har jo sejlet i sejladsen før hernede, der var det dobbelthand med blandt andre Helle Jespersen og Henrik Jørgensen, forklarer han.

Der er også en anden grund til, at han vil være med i sejladsen.

Annonce

- Jeg synes, de lokale sejlklubber gør det godt, de har meget entusiasme, og det er et hyggeligt stævne, om end at man skal passe på ikke at gå på grund i Guldborgsund, siger han til bådsitet.

- Vi er meget glade for, at en så dygtig sejler som Jan Hansen, har valgt at deltage i vores sejlads, siger Carl Erik Juel Hansen, der er en af krumtapperne i sejladsen.

- Og så håber vi, at vi til næste år kan vende tilbage til de foregående års deltagerantal, siger Carl Erik Juel Hansen.

De første både sendes ud på enten 155 eller 220 sømil på torsdag 26. august klokken 17, og det er formanden for kultur, fritid og bosætningsudvalget, Martin Lohse, der sender bådene af sted. I forbindelse med starten er der mulighed for, at publikum kan købe lidt at spise og drikke og klokken 17.30 slår bandet "Efter Skoletid" tonen an. Da bandet spillede for 14 dage siden på Vikingebroen, var det for et talstærkt publikum på omkring 100.

Fredag sendes de sidste både af sted ligeledes klokken 17, og det er dem, der har valgt at sejle 86 sømil. Det er muligt at følge sejlere under sejladsen, hvis man downloader appen trac trac og vælger Guldborgsund Baltic Race.

Annonce

Det er Sejl og Motorbådsklubben Grønsund, Nysted Sejlklub, Guldborgland Bådelaug, Sejlforeningen Vikingen, Bådklubben Guldborgsund og Toreby Sejklub, der står bag Guldborgsund Baltic Race i tæt samarbejde med Guldborgsund Kommune.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE