cookie-og-privatlivspolitik
Spejderne vandrede smukke ture i det høje bjergtagende landskab i næsten alt slags vejr.
Spejderne vandrede smukke ture i det høje bjergtagende landskab i næsten alt slags vejr.
Foto: Privat

Ugeavisen Guldborgsund

Engmose-spejdere med til at åbne verden

Spejdere fra KFUM Engmose gruppe i Sundby L.har vøret på spændende rejse til Schweiz.
24. juli 2021 kl. 06:19 Af Manfred Sørensen

SUNDBY L. Spejder Niklas Faxe fra KFUM Engmose gruppe i Sundby L. står bag følgende rejsebeskrivelse:

Spejdere fra Engmose gruppe i Sundby L., Toreby gruppe, Storstrømsspejderne og venskabsgruppen fra Ringe har været en uge i verdensspejdercenteret i Kandersteg, Schweiz fra 3. til 10. juli som de første spejdere på centret, der har været lukket i over et år. Planen var nemlig en tur til Kandersteg i sommeren 2020, men på grund af corona blev det ikke til noget.

Verdensspejdercenteret KISC har eksisteret siden 1923, da det blev oprettet af faderen til spejderbevægelsen, Lord Robert BadenPowell, for at give alle lokalt funderede spejdere i verden et sted at samles og hylde det store fællesskab. Men centret har været lukket ned af corona, og der har derfor ikke været spejdere i over et år. Dette har vores spejdere nu lavet om på og har som de første spejdere på centret åbnet verden op igen.

Vi har vandret smukke ture i det høje bjergtagende landskab i næsten alt slags vejr, badet i kolde bjergsøer, lavet top rope climbing både i klatrehal og i bjergene og meget mere. Vi har flyttet grænser og udviklet spejdere. Men der har manglet en enkelt ting i alle de fede aktiviteter og ture. Det store internationale fællesskab. Som eneste gruppe på en meget stor campground, mangler den summen af spirende venskaber på kryds af landegrænser som er kendetegnet for KISC, hvor der i hele sommerhalvåret plejer at være omkring 1.500 spejdere fra det meste af verden. Fredag skete det endelig. Andre grupper dukkede op, lokale fra både den fransktalende og tysktalende del af Schweiz, men også fra Belgien. Staben på centret rummer også pludselig nationaliteter som Rusland, Island, og Lichtenstein. Vi havde pludselig muligheden for at holde et internationalt lejrbål med sange og sketches, og så blussede den internationale, tværkulturelle og fællesskabende stemning, som stedet bryster sig af, op.

Denne tur, og alle vores aktiviteter havde ikke været den samme, hvis ikke det var fordi at vi havde tre unge ledere, Maja, Eleanor og Emil, som selv har arbejdet som staff på centeret af flere omgange. Ledelsen i KFUM distrikt Lindorm har planlagt i timer og dage, og sørget for at alle 31 spejdere har fået en fantastisk tur, med oplevelser, udvikling og venskaber. Alt det som spejder kan.

Annonce

Om 4 år åbner vi verden op for endnu flere spejdere, med endnu en tur til Kandersteg. Kender du nogen der vil spejde med os, lokalt og globalt, så send dem i vores retning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE