cookie-og-privatlivspolitik
Dione Housheer i aktion i det første opgør mod Viborg tilbage i august i fjor. Den hollandske rødtop har desværre været skadet i mange uger, men forhåbentligt er hun klar på torsdag.
Dione Housheer i aktion i det første opgør mod Viborg tilbage i august i fjor. Den hollandske rødtop har desværre været skadet i mange uger, men forhåbentligt er hun klar på torsdag.
Foto: Ingrid Riis

Ugeavisen Guldborgsund

Får NFH en hovedrolle i slutspillet?

På torsdag starter DM-slutspillet med en hjemmekamp i Lånlet Arena mod favoritterne fra Viborg - et nøgleopgør for NFH.
24. marts 2021 kl. 00:02 Af Manfred Sørensen

NYKØBING NFH sluttede fornemt af i Bambusa Kvindeligaen med at vinde de sidste seks kampe.

Nuvel, modstanderne var på nær Herning-Ikast, ikke fra øverste hylde, men med til historien hører også, at NFH langtfra kunne mønstre i stærkeste opstilling i nogen af de seks kampe - og alligevel levere gode præstationer og 12 point.

Det rakte som bekendt til en sjetteplads og en DM-slutspilsparring med Odense Håndbold, Viborg HK og Aarhus United. Odense får to point med over, Viborg et enkelt, mens både NFH og Aarhus ikke tager point med til den dobbeltturnering, hvor man nu skal finde de to klubber, der skal kvalificere sig til semifinalerne, ligesom det skal ske i den anden pulje, der består af Team Esbjerg (2 point), Herning-Ikast (1 point), København Håndbold (0 point) og Silkeborg-Voel KFUM (0 point).

Og hvordan er så NFH's chancer for at opnå mindst en andenplads i sin pulje og dermed kvalificere sig til DM-medaljekampe?

Nøgtern betragtet ikke ret store. Allerede fra starten halter NFH jo henholdsvis to og et point efter både Odense og Viborg, der ydermere begge har vundet de to indbyrdes opgør med NFH i Bambusa Kvindeligaens grundspil.

Annonce

Kravene til NFH, hvis man skal holde liv i medaljedrømmene er, at Aarhus bliver besejret begge gange og, at både Odense og Viborg som minimum bliver det i det ene opgør. Så er der otte point i hus. Men om det er nok er tvivlsomt.

Cheftræner Jakob Larsen vurderer, at NFH skal finde to sejre over enten Viborg eller Odense, hvis 1. eller 2. pladsen skal i hus. Den første af disse kan jo passende komme på torsdag klokken 20.30, hvor det går løs med slutspillet med en yderst vigtig kamp i Lånlet Arena mod Viborg.

Som nævnt vandt jyderne begge opgør i grundspillet, nemlig med 36-33 i Nykøbing i i august i fjor og i januar med 31-29 i Viborg.

Kampen kan følges i Radio Sydhavsøerne og TV2 Sport. msKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE