cookie-og-privatlivspolitik
Spejderleder Martin André Andersen sammen med filialdirektør Anita Pedersen, der forleden overrakte donationen.
Foto: Privat

Ugeavisen Guldborgsund

Får naturrum for alle

Tre fonde er med til at opfylde spejderønske.
25. august 2021 kl. 06:00 Af Katrine Sabroe Christensen

NØRRE ALSLEV Forleden fejrede Nørre Alslev Spejderne den årlige oprykning for spejderne, men i år var det ikke alene oprykningen, de kunne fejre. Spejdergruppen, der tæller lige omkring 100 spejdere, har nemlig fået tilsagn fra tre forskellige fonde om støtte til at etablere "Naturrum for alle i Nørre Alslev", som er et stort projekt, hvor skoven og spejderhaven, der ligger ved siden af spejderhytten, skal omdannes til et helt nyt fællesområde med sheltere, bålhytte, borde og bænke og andre udendørs faciliteter.

Og området bliver tilgængeligt for alle byens borgere, fortæller spejderleder Martin André Andersen.

- Det er så fantastisk, at vi nu får mulighed for at gøre skoven og spejderhaven til et helt nyt udeområde - ikke kun for spejdergruppen, men for hele byen. Det har været et meget stort ønske at få blandt andet bålhytte og sheltere på området, for det giver nogle helt andre muligheder for at lave aktiviteter, så vi er meget taknemmelige for, at de tre fonde har kunnet se perspektiverne i vores oplæg, siger Martin André Andersen.

Det er de tre fonde, Lokale og Anlægsfonden, Nordea-fonden og Friluftsrådet, der har ydet støtte til etablering af det nye udeområde. Lokale og Anlægsfonden yder et tilskud på op til 200.000 kroner til blandt andet bålhytte og sheltere. Nordea-fondens Lokalpulje har bidraget med 67.099 kroner til vinkelshelter i spejdercentret, bestemmelsesduge med dyr og planter, bålplads og krible-krablekasser. Og Friluftsrådet giver godt 52.000 kroner til et shelter i spejderskoven, bålplads og borde-bænkesæt. Med midlerne på plads kan arbejdet med at bygge og etablere det nye naturrum nu gå i gang, og det glæder spejderleder Martin André Andersen sig til.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE