cookie-og-privatlivspolitik
Linnéa Treschow fra Kirstineberg viser en af de flotte pottegroede Nordmannsgran, der først kan anvendes som juletræ og så plantes ud i haven.
Linnéa Treschow fra Kirstineberg viser en af de flotte pottegroede Nordmannsgran, der først kan anvendes som juletræ og så plantes ud i haven.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen Guldborgsund

Først juletræ og så haven

Lus i Sitkagran har givet travlhed hos planteskolen Kirstineberg på Hulemosevej, hvor man er klar med Nordmannsgran.
13. november 2020 kl. 06:00 Af Manfred Sørensen

TOREBY Sitkagranen er især plantet i læhegn, haver og skove i Nord - og Vestjylland, fordi den i modsætning til andre graner tåler barske vejrforhold. Men den er bestemt også udbredt på sommerhusgrunde og naturgrunde på Marielyst.

- Men Sitkagranen er angrebet af sitkalusen i et omfang så voldsomt, at mange sitkagran står med stort nålefald eller helt uden nåle, hvilket også er tydeligt at se rigtig mange steder i det sydfalsterske. Lusen suger saft fra nålene, fortæller Linnéa Treschow fra Kirstineberg A/S, der blandt andet har planteskole på Hulemosevej ved Toreby.

Det har givet stor travlhed hos Kirstineberg, der har leveret rigtig mange pottegroede Normannsgran til blandt andet sommerhusejere og deres grunde.

- Efteråret er nemlig den bedste tid på året at plante disse, understreger Linnéa Treschow.

Kirstineberg er Europas førende producent af pottegroede juletræer, Nordmannsgran, som kan anvendes som juletræ og efterfølgende plantes ud i haven.

Annonce

Og nu er tiden jo ved at nærme sig ...KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE