cookie-og-privatlivspolitik
I alt er 13 forventningsfulde unge mennesker fra Grønland ankommet til Nykøbing - blandt andet ni håndboldspillere til NFH. Her de otte kvindelige spillere.
I alt er 13 forventningsfulde unge mennesker fra Grønland ankommet til Nykøbing - blandt andet ni håndboldspillere til NFH. Her de otte kvindelige spillere.
Foto: Privat

Ugeavisen Guldborgsund

Fra Grønland til Nykøbing

Så skal der spilles håndbold, studeres og arbejdes!
17. august 2020 kl. 09:56 Af Manfred Sørensen

Annonce

NYKØBING Løbende i uge 31 er der landet fly fra Grønland i Kastrup Lufthavn med 13 forventningsfulde unge mennesker fra Grønland. En række frivillige i NFH havde taget turen ind til lufthavnen for at tage godt imod de nye unge mennesker, som fremtidig skal tilbringe en hverdag i Nykøbing. En hverdag med fokus på håndbold - men også en hverdag i en ny kultur med studie og arbejde.

Samarbejdet er kommet i stand via NFH's ligatræner Jakob Larsen, som har grønlandske rødder og især har et hjerte der banker for udvikling af grønlandsk håndbold.

Moderklubben i Nykøbing Falster Håndbold har fået tilgang af tre U19 pigespillere. fem dame seniorspillere og én herre seniorspiller.

- At tage imod så mange unge mennesker fra en anden kultur kræver en del. Moderklubben i NFH har haft et stort fokus på, at få integreret de unge mennesker på bedst mulig måde i byen og derfor har en række frivillige lagt et kæmpe stort stykke arbejde i at være kontaktperson for de unge, når der skulle søges borgerskab, studieplads og boligstøtte eller hentes møbler med videre. Vi glæder os til samarbejdet og se hvad det fremtidigt kan byde med sig, lyder det fra Lasse Kok, formand i håndboldklubben, hvor man glæder sig meget til projektet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce