cookie-og-privatlivspolitik
HF Esport er tilrettelagt med fokus på esport i undervisningen.
HF Esport er tilrettelagt med fokus på esport i undervisningen.
Foto: PR

Ugeavisen Guldborgsund

HF Esport - ny online uddannelse

Den tilbydes i et samarbejde mellem VUC Storstrøm, HF & VUC Klar og Nordvestsjællands HF og VUC.
01. februar 2021 kl. 10:27 Af Manfred Sørensen

Annonce

NYKØBING Garvede gamere og entusiastiske esportsudøvere kan se frem til at kombinere spilleglæden med faglig kompetenceudvikling på en ny esportsuddannelse - HF Esport. Denne tilbydes i et samarbejde mellem VUC Storstrøm, HF & VUC Klar og Nordvestsjællands HF og VUC.

HF Esport er tilrettelagt med fokus på esport i undervisningen. Uddannelsen vil være bygget op omkring populære spil som for eksempel League of Legends eller World of Warcraft, der tiltrækker mange spillere og tilskuere til esportsturneringer.

- Esporten boomer i Danmark, og med denne nye satsning håber vi på at nå ud til dem, der ikke kan følge et traditionelt 8 til 16-forløb, men som gerne vil videre i uddannelse. Mange deltager i turneringer, der ligger på skæve tidspunkter, og derfor er undervisningen på esportsuddannelsen fleksibelt tilrettelagt. HF Esport er hovedsageligt baseret på online undervisning, siger Rasmus Kjær Kristiansen, som er udviklingschef på VUC Storstrøm.

Ifølge Rasmus Kjær Kristiansen er netop spil og uddannelse en kombination, der giver rigtig god mening:

- Med gaming og esport følger mange kompetencer, som vi ønsker at understøtte og videreudvikle. En eksamen fra HF Esport vil kunne åbne dørene for at søge ind på en lang række uddannelser inden for spil- og softwareudvikling, digitale medier, leisure management, erhvervsøkonomi, eventkoordinering - og meget andet. Vi kommer til at have et tæt samarbejde med Esport Danmark og lokale esportsklubber, hvor kursister bl.a. vil være med til at planlægge og afholde events.

Annonce

VUC Storstrøm, HF & VUC Klar og Nordvestsjællands HF og VUC er gået sammen om at udvikle og udbyde HF Esport med midler fra Region Sjælland. Uddannelsen afsluttes med en hf-eksamen.

Hf Esport starter op den 12. august 2021. Er man interesseret i uddannelsen, kan man få mere information på: www.vucstor.dk/hfesport - www.vucklar.dk/hfesport og www.nordvestvuc.dk/hfesport.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE